Het wijzigen van CentOS naar een statisch IP

CentOS is een Enterprise Linux distributie onderhouden door de open source gemeenschap. Het is gemaakt met behulp van de RedHat Enterprise Linux broncode. Het CentOS besturingssysteem slaat de netwerk configuratie-informatie in platte tekst bestanden. Deze bestanden kunnen worden bewerkt door de root gebruiker. Elk netwerk interface heeft zijn eigen configuratie file.The standaard netwerkinstellingen is geconfigureerd voor DHCP - de interface krijgt zijn IP-adres van een DHCP-server elke keer dat het netwerk opnieuw wordt opgestart. Verander het in een statisch IP-adres, zodat het IP-adres verandert nooit.

instructies

1 Klik op het icoon 'Terminal' in de desktop paneel of meld u aan via een SSH-sessie voor toegang tot de opdrachtprompt.

2 Typ de opdracht "su -" naar de root gebruiker te worden. Typ het root-wachtwoord wanneer daarom wordt gevraagd.

3 Typ de opdracht "ifconfig -a" om het huidige IP-adres te bekijken. Het IP-adres wordt weergegeven na de "inet addr:" sectie van de output.

4 Typ het commando "vi / etc / sysconfig / network-scripts / ifcfg-eth0" om de configuratie bestand te openen voor de "eth0" interface. Vervang "eth0" met de naam van de interface die u wilt configureren. U kunt vervangen "vi" met de gewenste tekstverwerker.

5 Wijzig de in het dossier te lezen informatie:

DEVICE = eth0

BOOTPROTO = none

ONBOOT = yes

NETWORK = 198.162.1.0

NETMASK = 255.255.255.0

IPADDR = 192.168.1.17

USERCTL = geen

Vervang de "NETWORK" en "NETMASK" waarden met de juiste informatie voor uw netwerk. Vervang de "IPADDR" waarde met de statische IP-adres dat u wilt de computer te geven.

6 Opslaan en sluit het bestand.

7 Typ de opdracht "Service Network Restart" om het netwerk opnieuw op te starten.

Hints

  • U kunt de Network Administration Tool ook gebruiken om wijzigingen aan het netwerk interfaces te maken. Typ het commando "system-config-Network" om het hulpprogramma te starten.