een Wi-Fi-Gast-account instellen op een Westell Router

Het runnen van een draadloos netwerk in uw huis of kantoor kan iedereen die een voor Wi-Fi-apparaat heeft - een laptop, smartphone of tablet computer - het gebruik van internet door middel van uw verbinding. Maar je mag niet willen onbelemmerde toegang tot het netwerk voor iedereen die komt te geven; het opzetten van een gastaccount op uw netwerk, via uw router, helpt u de controle netwerkactiviteit en toegang.

instructies

1 Open een browser op een computer aangesloten op het Westell router, type "192.168.1.1" in de adresbalk en druk op "Enter". Deze verbindt uw computer met instellingenscherm van de router. Niet alle Westell routers hebben dezelfde opties (zie tips), maar je moet een tab aan de bovenkant genaamd zie "My Network". Selecteer deze en klik op "Add" om een ​​nieuwe account creëren voor uw netwerk.

2 Typ de naam voor de gast verbinding, zoals "network-guest" en geef de naam en het wachtwoord voor uw internetverbinding, waardoor de Westell router nodig heeft om de verbinding te delen met anderen. Mogelijk moet u contact opnemen met uw ISP om deze informatie te vinden. Kies "Time out mogelijk te maken" en voer een tijd aangeeft hoeveel minuten van inactiviteit elke gebruiker al eerder uit het netwerk wordt verwijderd; Westell beveelt 30 minuten.

3 Klik op "Apply", klikt u op het tabblad "Geavanceerd" aan de bovenkant van het scherm en kies "User settings" aan de linkerkant. Typ een naam voor een nieuwe gebruiker, zoals "gast", en geef de gast-account een wachtwoord van uw keuze. Klik op "Apply" als je klaar bent, maar noteer het wachtwoord ergens, zodat u niet vergeet. u kunt zoveel accounts aanmaken op de Westell router als je wilt, afhankelijk van het aantal mensen met wie u van plan bent om delen de verbinding.

4 Maak een account aan OpenDNS (zie Bronnen), een gratis dienst om toezicht te houden en de toegang tot de router te controleren voor alle accounts op het netwerk. Eenmaal geregistreerd, kiest u Web content filtering opties rechtstreeks van OpenDNS om te voorkomen dat uw gebruikers op het gastnetwerk in het bekijken van ongepaste inhoud. Klik op het selectievakje naast bepaalde typen inhoud om een ​​gratis filter te installeren op uw router.

Hints

  • Westell, een communicatiebedrijf dat Internet-technologie, waaronder routers en modems maakt, bouwt vaak haar routers en modems specifiek voor een telecom-partner. Uw huis internetverbinding met Verizon, bijvoorbeeld, kan zijn een Westell high-speed modem / router in één inbegrepen. Sommige modellen van Westell routers kunnen ISP-specifieke instellingen, dus je kunt niet alle instellingen te vinden in deze tutorial op uw specifieke router.