Hoe de Path Tool op GIMP gebruiken

De GNU Image Manipulation Program (GIMP) kunt u elke vorm die u wenst met behulp van de Path Tool te maken. Deze tool is gebaseerd op het principe van Béziercurven, die worden gedefinieerd door een wiskundige formule, maar vereisen geen wiskunde voor de gebruiker te creëren. In plaats daarvan creëert de gebruiker ankerpunten, die vervolgens hem in staat stellen om de lijnen tussen deze punten te manipuleren met de controlegroep genoemd handgrepen. Wanneer deze handgrepen worden gebruikt om de vorm van de lijn te veranderen, het resultaat is een curve.

instructies

1 Open Gimp. Klik op de "Wegen" tool in de gereedschapskist. Deze tool ziet eruit als een vulpen een lijn te trekken die eindigt in een ankerpunt en twee Bezier handvatten.

2 Klik op het canvas om een ​​ankerpunt creëren.

3 Klik op een tweede locatie op het canvas om een ​​tweede ankerpunt creëren. Tussen deze twee ankerpunten een rechte lijn zal verschijnen. Deze lijn is je pad.

4 Blijven om punten te maken, totdat u de vorm die u wilt hebben benaderd. U kunt klikken en slepen een punt op elk gewenst moment om zijn positie te veranderen.

5 Selecteer "Edit" van het "pad" opties in de gereedschapskist, klik dan op een ankerpunt om dat punt te bewerken.

6 Klik en sleep off van het ankerpunt om toegang te krijgen tot dat punt bezier handgrepen. Deze grepen kunt u bochten van de rechte lijnen die op dit moment vorm te vormen te creëren. Als u vindt dat u meer ankerpunten om nauwkeurig te maken van de curve die u wilt, kunt u ze toevoegen door te klikken op de curve.

7 Bepaal wat je wilt doen met je pad als het eenmaal is voltooid. Een pad is geen object en is onzichtbaar buiten GIMP. Als u uw pad te zetten in een object, moet u het invullen, beroerte, of voldoen tekst rond zijn vorm.

8 Klik op de "Selectie uit Path" knop in de toolbox om het pad te zetten in een selectie. Vervolgens kunt u deze selectie vullen met een kleur, patroon of verloop, of kopiëren en plakken de inhoud naar een nieuwe laag.

9 Klik op de "Pad omlijnen" knop in de toolbox. De Stroke Path dialoogvenster verschijnt, waardoor u met een groot aantal opties voor het tekenen of schilderen op je pad. Selecteer de gewenste opties en klik op 'Stroke'.

10 Klik op de "Text Tool" om tekst dat de vorm van je pad kunt volgen creëren. Het pad verdwijnt, maar het is nog steeds aanwezig. Indien u wenst te laag van je pad, klik op de "Path" dialoogvenster of opent het dialoogvenster door te klikken op het Windows-menu en te kiezen voor "Dockable Dialogen '>' Paths '.

11 Klik op het doek met de tekst Tool geselecteerd om de GIMP Text Editor te openen, typ in het vak.

12 Klik op "Sluiten" als u klaar bent met typen om de teksteditor af te sluiten.

13 Klik op de "Tekst langs weg" knop in de Toolbox om een ​​pad in de vorm van de tekst die rond de vorm van uw vorige pad te maken.

14 Verwijder de tekst laag en maak een nieuwe laag voor uw tekst pad. Zorg ervoor dat deze laag is geselecteerd voordat u naar de volgende stap.

15 Klik op de "Paths" dialoogvenster en selecteer uw tekst pad.

16 Klik op de "Path to Selection" knop aan de onderkant van het dialoogvenster. Dit transformeert uw tekst pad in een selectie van dezelfde vorm.

17 Selecteer de "Bucket Fill" tool van de toolbox en klik in de selectie te vullen. Het kan nodig zijn om in te zoomen om dit te doen.

18 Klik op de zichtbaarheid pictogram op al uw wegen om ze te verbergen. Je hebt nu de tekst dat de vorm van je pad volgt.