Hoe maak je een thema Footer aanpassen

Hoe maak je een thema Footer aanpassen


Thema's worden gebruikt in content management systemen (CMS), zoals Drupal, WordPress en Joomla om het gevoel te veranderen en kijk van een website. De voettekst in een thema is het gebied dat onder aan de website verschijnt onder de hoofdinhoud gebieden. Deze ruimte bevat vaak tekst, een copyright, website credits of zelfs een afbeelding. Het kan soms worden aangepast door middel van het toedienen einde van de CMS; anders kan worden aangepast door het bronbestand van de voettekst te bewerken.

instructies

Aanpassen in Drupal

1 Open uw internetbrowser en typ "http://URL.com/admin/" in de adresbalk. Vervang "URL.com" met de URL van uw Drupal website. Hit "Enter" om uw Drupal login pagina te laden. Vul uw Drupal gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op "Inloggen."

2 Klik op "Site Administration" in het menu "Beheren" in de zijbalk. Op de "Site Administration" pagina, klik op "Site-informatie."

3 Scroll naar beneden naar de sectie "voettekst Message 'en typ uw aangepaste voettekst bericht in het tekstveld. Voeg een optionele afbeelding of koppeling met behulp van HTML-code. Scroll naar de onderkant van de pagina en klik op "Save Configuration" om uw wijzigingen op te slaan.

Aanpassen in WordPress

4 Open uw internetbrowser en typ "http://URL.com/wp-login.php" in de adresbalk. Vervang "URL.com" met de URL van uw WordPress site. Hit "Enter" om de WordPress login pagina te laden. Vul uw WordPress gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op "Inloggen."

5 Klik op het icoon pijltje naast het tabblad 'Uiterlijk' in de linker zijbalk om het uiterlijk menu uit te breiden. Klik op "Editor" op de bodem van het menu.

6 Selecteer het thema dat u wilt de voettekst van bewerken in de drop-down menu boven de rechter zijbalk. In de rechter zijbalk, klik op "footer.php" naar de voettekst bronbestand te openen in de WordPress code-editor in uw browser.

7 Zoek de tekst in uw footer.php bestand dat momenteel wordt weergegeven op de bodem van uw website. Bewerken of deze tekst met uw eigen aangepaste voettekst bericht te vervangen. afbeeldingen of koppelingen met behulp van de HTML <img> of <a> tags toevoegen. Klik op de "Update File" knop aan de onderkant van de pagina om uw wijzigingen op te slaan.

Aanpassen in Joomla

8 Open uw FTP-client en maak verbinding met uw website server. Op de live-server kant van de FTP-client navigeer naar de "/ includes /" map van uw Joomla installatie door te dubbelklikken op het. Sleep de footer.php van de live-server kant van de FTP-client op de lokale computer kant om het te downloaden naar uw computer.

9 Open het footer.php bestand in uw favoriete HTML of platte tekst editor. Zoek de volgende lijnen:

COPYRIGHT; ?>

URL; ?>

Verwijder hen en ze te vervangen door uw eigen aangepaste voettekst bericht. Gebruik de HTML-code om afbeeldingen of links toe te voegen.

10 Sla het bestand footer.php. Open je FTP-client opnieuw en maak verbinding met uw webserver. Ga terug naar de omvat map en upload de nieuwe footer.php dossier bij het van de lokale computer kant van de FTP-client te slepen naar de live server side. Klik op "OK" in het venster dat verschijnt om te bevestigen dat u het oude footer.php bestand te overschrijven.

Hints

  • Houd een back-up van uw site handig terwijl het bewerken van bestanden op uw live-webserver.