Hoe maak je een afbeelding Fade Out in GIMP

Er zijn twee manieren om de randen van een afbeelding in GIMP vervagen. Een manier is om een ​​gevederde selectie te tekenen rond de afbeelding, kopieert u de selectie en plakt het resulterende vervaagd beeld op een nieuwe laag. Een andere manier om dit te bereiken is een laag masker gebruikt. Laagmaskers worden gebruikt om een ​​beeld in een aantal basisvormen verdwijnen, terwijl rand feathering is nuttig voor fading complexe vormen.

instructies

Edge Feathering

1 Kies een van de selectie hulpmiddelen in de Toolbox. De rechthoek en Ellips Selectie Gereedschappen kunt u een selectie efficiënt te maken in deze vormen. De gratis tool Selecteren, die eruit ziet als een lasso, kunt u uw eigen vorm te tekenen.

2 Klik in het "Feather Edges 'vakje dat onder uw opties voor het gereedschap weergegeven. Stel de straal door de schuifregelaar te slepen of het invoeren van een nummer in het tekstvak. Dit regelt hoeveel van de selectie zal worden gebruikt in de fade. Een waarde van 20 of hoger is meestal nodig een overtuigende vervaagde rand creëren.

3 Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep de rechthoek of Ellipse Selection Tool over uw afbeelding of trek je eigen keuze met de gratis tool Selecteren. Het is het beste om te voorkomen dat met inbegrip van de rand van je afbeelding in de selectie, omdat dit veroorzaakt vaak de fade abrupt te beëindigen.

4 Klik op het menu "Edit" en selecteer "Copy" of druk op "Control" + "C."

5 Klik op het menu "Edit" opnieuw en selecteer 'Plakken'. Hierdoor ontstaat een drijflaag.

6 Veranker de drijflaag naar een nieuwe laag door te klikken op het icoontje "Nieuwe laag" aan de onderkant van het dialoogvenster Lagen doos. Deze nieuwe laag bevat de afbeelding met de langzaam verdwenen randen.

laag Masking

7 Selecteer de laag die u wilt vervagen.

8 Vanuit het menu "Layer", selecteer "Mask"> "Laagmasker toevoegen."

9 Selecteer de Blend Tool uit de Toolbox. Zorg ervoor dat het verloop is ingesteld op "FG naar BG." Dit betekent dat het verloop zal beginnen met de voorgrond kleur die je hebt gekozen en op te lossen om de achtergrondkleur.

10 Selecteer het verloop vorm. Verschillende gradiënt vormen vervagen het beeld op verschillende manieren.

11 Maak je voorgrond kleur wit en je achtergrond kleur zwart.

12 Klik op de afbeelding op het punt waar je wilt dat het volledig ondoorzichtig zijn en sleep de cursor naar het punt waar je wilt dat het volledig transparant zijn. De fade wordt van kracht zodra u de muisknop loslaat.

13 Klik op het menu "Lagen" en selecteer "Mask"> "Apply Layer Mask." het effect wordt toegepast.