Hoe kan ik Problemen met een adresbalk?

Problemen met de adresbalk in Internet Explorer kan een ontbrekende of misplaatste adresbalk of het onvermogen om het te gebruiken om op internet te surfen. Deze problemen resulteren vaak van ontbrekende of beschadigde registers, beschadigde bestanden of verkeerde wijzigingen die u hebt gemaakt om de instellingen van de browser. Problemen met de adresbalk door het resetten van de browser naar de standaardinstellingen.

instructies

1 Lanceer Internet Explorer.

2 Klik op het menu "Extra" op de rechterbovenhoek van het venster en klik op "Internet-opties."

3 Klik op het tabblad "Advanced" op de top van de pop-up venster, klik op de knop "Reset". De "Reset" knop naast "instellingen Reset Internet Explorer om hun standaardinstellingen."

4 Klik op de "Reset" tab om uw keuze te bevestigen wanneer het vakje "Reset Internet Explorer Settings" verschijnt. Start de IE browser; wanneer het heropent, zal de adresbalk bedienbaar weer.

Hints

  • U kunt het automatisch door naar de Microsoft Support-pagina en klikken op de "Fix it" knop verschijnt onder vaste adresbalk "Hoe om het automatisch herstellen" in de sectie 'Meer informatie' hebben (zie bronnen).