How to Run CHKDSK

CHKDSK, kort voor "Controleer schijf", is een Microsoft Windows-commando dat volume problemen van uw harde schijf (s) controleert. Als u Windows 2000 of Windows XP als besturingssysteem, kan CHKDSK valideren slechte sectoren van de schijf oppervlak. Deze gids zal u tonen de stappen om CHKDSK uitgevoerd op uw computer. Er zijn twee manieren waarop u kunt chkdsk. De eerste is via de Windows Command Prompt en de tweede is door Mijn Computer.

instructies

Hardlopen CHKDSK via de Windows Command Prompt:

1 Ga naar de Windows Command Prompt. U kunt dit doen door eerst te klikken op de knop Start en vervolgens te klikken op de knop Run. Na deze, typ "cmd" in het tekstvak Openen en druk op Enter.

2 Bekijk het weergegeven Command Prompt scherm.

If you want CHKDSK to run in read-only mode, type:

CHKDSK c:

If you want CHKDSK to fix errors and not to check bad sectors, type:

CHKDSK c: / f
en druk op Enter in de Command Prompt.
Als u wilt CHKDSK om grondig te draaien; dat wil zeggen vast te stellen fouten, vinden slechte sectoren op uw harde schijf en herstellen nog leesbare gegevens, type:
CHKDSK c: / r of
CHKDSK c: / p en druk op Enter in de Command Prompt.

Hardlopen CHKDSK door Mijn Computer (Windows XP)

3 Initialiseren van de eigenschappen van de harde schijf die u wilt CHKDSK uitvoeren. Open Deze computer. Klik met de rechtermuisknop met je muis op het station waarin u CHKDSK uitvoeren. Klik op de knop Eigenschappen en klik op het tabblad Extra. In de Foutcontrole vak, klikt u op de knop Nu controleren.

4 Het opzetten van de Check Disk opties door het controleren van één of beide selectievakjes weergegeven. Deze worden aangeduid met "bestandssysteem automatisch fouten te herstellen" en "scannen en repareren van de slechte sectoren". Als u wilt CHKDSK om te draaien in alleen-lezen-modus, niet controleren of doos. Daarna klikt u op de knop Start.

Hints

  • In de Command Prompt, als CHKDSK genereert het bericht "Chkdsk kan niet worden uitgevoerd omdat het volume in gebruik is door een ander proces. Wilt u dit volume plannen te controleren de volgende keer dat het systeem opnieuw wordt opgestart? (J / N)", typt u Y en druk op Enter. Na deze, moet u de computer herstarten om CHKDSK om te draaien.
  • Probeer niet te CHKDSK in read-only modus uit te voeren, omdat het soms leidt tot onjuiste rapporten.
  • De opdracht chkdsk kan alleen worden toegepast als u gebruik maakt van Microsoft Windows als besturingssysteem.
  • Zorg ervoor dat je bent ingelogd als Administrator