Hoe maak & Host een Virtual Library Website

Hoe maak & Host een Virtual Library Website


Het houden van uw bibliotheekgebruikers gelukkig betekent soms denken buiten de spreekwoordelijke doos. In de huidige technologie-geobsedeerde cultuur, je moet in staat zijn om uit te reiken aan bestaande en potentiële opdrachtgevers buiten de traditionele bibliotheek gebouw. Een virtuele bibliotheek verlenging van reeds bestaande bibliotheek is een manier om dit te doen.

instructies

1 Kies de inhoud van uw virtuele bibliotheek verstandig. Het verschil tussen een website en een virtuele bibliotheek is de kwaliteit van het gekozen opname-inhoud. Het uitbreiden van uw bibliotheek buiten de traditionele bibliotheek gebouw is de sleutel tot het vasthouden aan bestaande opdrachtgevers en het maken van nieuwe. Zorg ervoor dat de gekozen voor opname in uw virtuele bibliotheek bronnen zijn van dezelfde kwaliteit die u aan uw patroons zou geven in persoon.

2 De praktijk goede ontwerptechnieken bij de uitvoering van uw virtuele bibliotheek lay-out. Goede virtuele bibliotheek ontwerp technieken omvatten een eenvoudige lay-out, vertrouwde lettertypes en kleuren en vanzelfsprekend pagina's. Houd in gedachten als u deze site dat uw gebruikers zullen de toegang tot virtuele bibliotheek vanaf externe locaties te creëren. Als ze een probleem hebben of iets niet meteen begrijpen, zul je niet in de buurt zijn om hun vragen te beantwoorden. Als uw site is te ingewikkeld of verwarrend, zullen de gebruikers elders te gaan naar de informatie die ze zoeken te vinden.

3 Bieden zo veel online bronnen mogelijk, zoals "Im een ​​bibliothecaris," chatten met een bibliothecaris en e-mail verwijzing overleg; online bibliotheek card registratie, online nieuwsbrieven / blogs, links naar de gemeenschap middelen, referentie-instrumenten zoals padvinders en commentaar formulieren en enquêtes.

4 Evalueren en verbeteren van uw virtuele bibliotheek website. Doe zo vaak omdat het internet is constant in ontwikkeling. Het houden van uw gebruikers tevreden middelen houden van jezelf bijgewerkt op de nieuwste internet trends en hun integratie in uw virtuele bibliotheek site als passend.

5 Nodig gebruikers aan uw bibliotheek te bezoeken in persoon. Zorg ervoor dat uw uren en diensten zijn geplaatst en goed zichtbaar. Hopelijk vind je jezelf met een aantal nieuwe opdrachtgevers in het proces.