Soorten Thin Clients

Een belangrijke vorm van berekenen voor veel organisaties vandaag de dag maakt gebruik van een netwerk server naar een desktop-besturingssysteem te bieden aan verschillende client-computers. De term "thin client" wordt toegepast op dergelijke clientcomputer, aangezien de computer "dun" door niet een besturingssysteem en gebruikersgegevens lokaal opgeslagen op. Het kan ook in staat zijn om met minder krachtige hardware dan een computer waarop dezelfde software lokaal.

Een computergebruiker zodanig computeromgeving kan hun specifieke profiel berekenen openen van meerdere client computer in het netwerk. Op deze manier kan een server informatie van een organisatie gemakkelijker te beheren. Er zijn verschillende soorten van moderne thin clients beschikbaar.

Linux Thin Client

Een thin client computing-omgeving op basis van een Linux-besturingssysteem staat bekend als een Linux thin client. Een Linux thin client-omgeving biedt de voordelen van vaak vrij te gebruiken en ook de open source voor het besturingssysteem te worden aangepast. Dit is gunstig voor organisaties met aangepaste hardware overwegingen en ervaren programmeurs beschikbaar voor speciale oplossingen voor thin client-gebruikers.

Er zijn verschillende smaken van Linux thin client omgevingen, waaronder Thinstation. Een recente voordeel van het runnen van een Linux-thin client-omgeving is de mogelijkheid van het runnen van een ander operating sytem, ​​zoals Windows, de binnenkant van een licht Linux installatie. Dit kan worden gedaan met behulp van de gratis Virtual Box software.

Windows TS Thin Client

Biedt Microsoft Terminal Services, een thin client server-side oplossing voor Windows-omgevingen. Terminal Services is beschikbaar op Microsoft Windows Server-besturingssystemen. Het gebruik van de dienst op een netwerk kunnen meerdere client-computers toegang tot en gebruik van het gedeelde software-applicaties, zoals Microsoft Office en lopen ze lokaal op een client-computer.

Windows TS is gebaseerd op WinFrame, een product van Citrix, dat een herverpakking van Windows NT was. Microsoft de technologie in licentie en maakte het deel uit van toekomstige versies van de NT-besturingssysteem. Dit is ook de basis voor het Remote Desktop Protocol gebruikt in Windows-besturingssystemen van vandaag, die het mogelijk maakt voor grafische thin client toegang tot Windows-computers.

VMware Thin Client

VMware is een toonaangevende rol in een groot deel van de moderne thin client technologie. Hun software VMware View is het bedrijf de thin client applicatie voor servers en desktop clients. Met VMware kunnen meerdere types van desktop-besturingssystemen (waaronder Windows en Linux) worden opgeslagen op een enkele server en door meerdere client-computers. VMware is uniek in de nadruk op ondersteuning voor meerdere besturingssystemen client-systemen, in plaats van zijn eigen eigen besturingssysteem. Dit betekent dat het onafhankelijk van het besturingssysteem en dit kan gunstig zijn voor organisaties draaien van meerdere besturingssystemen.