Hoe te gel knoppen maken

Hoe te gel knoppen maken


Gel knoppen zijn een grafische interface-element. Ze zien eruit als rondes of oblongs van transparante gel-achtig materiaal. Gel knoppen hebben een afgeronde, gebogen schets die een indruk van het gemak en de gebruiksvriendelijkheid kan geven. De sleutel tot het maken gelknopen grafische software lagen gebruiken. Lagen kunnen worden aangebracht bovenop een andere, vervroegd of achteruit verzonden. U kunt de dekking van een laag wijzigen zodat onderste lagen kan worden gezien door de bovenste lagen. Hiermee kunt u de illusie van licht en schaduw te creƫren binnen en rondom de knop, waardoor een doorschijnend dimensionale effect.

instructies

1 Start uw grafisch pakket. Sla de nieuwe tekening met een betekenisvolle naam, zoals red_gel_button.

2 Teken een vorm zoals een cirkel of rond uiteinde rechthoek op de eerste laag. Vul met een diepe schaduw van uw gekozen kleur met het emmertje. Kopieer deze vorm naar het klembord.

3 Maak een kopie van deze vorm op een nieuwe laag. De nieuwe kopie van de knop moet precies boven het eerste exemplaar. Breng een iets lichtere tint van fill kleur aan dit exemplaar van de knop staat. Gebruik de optie 'veer randen "(in het keuzemenu voor GIMP en het menu Filters voor Photoshop) aan de randen van de kopie lichter te vervagen, zodat het midden van de vorm is de lichte kleur en de kleur van de kopie donkerder toont door op de randen.

4 Maak nog een laag en een kopie van de knop plakken precies boven de eerste twee exemplaren. Breng een gelijkmatige lichtere tint van de vulling kleur aan dit exemplaar van de knop staat. Breng een blur-effect (te vinden in de filters of Effects menu, afhankelijk van je grafische pakket). Vervorm de rechthoek naar beneden door te klikken op de bovenste middelste handvat en houden terwijl u de greep sleept. (Handvatten zijn de kleine vierkantjes rond de omtrek van een geselecteerd element.) Zorg ervoor dat u alleen squash de vorm naar beneden in plaats van te krimpen of te verplaatsen.

5 Kopieer en plak een kopie van de oorspronkelijke vorm op een nieuwe laag. Voeg een witte verloopvulling met behulp van het gereedschap Verloop, waardoor het transparant vorm aan de onderkant en helder wit aan de top. Het gebruik van Nodes in Photoshop of het Perspectief vervormen gereedschap in GIMP, verstoring van de witte vorm, zodat alleen betrekking heeft op de bovenste helft van de knop en is breder aan de basis dan de bovenkant. Verander de dekking van de laag transparant te maken.

6 Maak een schaduw voor uw knoop. Maak een nieuwe laag met een kopie van de oorspronkelijke vorm, vulde in de oorspronkelijke kleur. Veer de randen, met behulp van een brede straal Veer. Maak een tweede kopie en vul deze in een lichtere kleur. Krimpen dit dons en veren de randen. Plak in het midden van de grotere vorm. Met het menu Schikken, stuur deze laag op de achterkant. Verlaag de dekking.

7 alle lagen samenvoegen en opslaan. Uw knop is nu klaar om te uploaden.