Vervangen van de grafische kaart in een G4

Of u nu het upgraden van de videomogelijkheden op je Mac, of het vervangen van een niet-werkende videokaart, het installeren van een grafische kaart in een Mac G4 is een zeer eenvoudig proces. Geen speciaal gereedschap of technische vaardigheden vereist. Verschillende versies van de G4 verschillende grafische kaart configuraties, maar deze informatie is universeel voor alle G4 modellen.

instructies

1 Vervangen van de grafische kaart in een G4

Sluit uw computer af en koppel alle kabels en ontkoppel alle randapparatuur.

2 Open uw G4 met behulp van de 'O Ring ", gelegen aan de rechterkant, zodat voldoende ruimte voor de deur openzwaaien zonder iets te raken. Zodra de Mac open is, leg het op zijn kant, met de deur swingende up.

3 Vervangen van de grafische kaart in een G4

Zoek de grafische kaart in de Mac. U kunt zien waar het is door het vinden van de video-poort aan de achterzijde van de Mac. Trek voorzichtig aan om het te verwijderen. U moet recht omhoog te trekken, en niet wiebelen of draai op. Raak een van de elementen aan de binnenzijde van de computer.

4 Verwijder de beschermende statische verpakking van het vervangende grafische kaart, en klik de kaart op zijn plaats in de lege sleuf. Controleer of de kaart goed door ervoor te zorgen dat het niveau van de top, en dat dat een einde is niet hoger dan de andere.

5 Herhaal stap 1 en 2 in omgekeerde volgorde, en sluit de computer, sluit alle kabels en randapparatuur en zet de computer aan.

6 Controleer of het scherm werkt met de nieuwe kaart. Configureer het scherm door het openen "System Preferences," en dan "Display," en de instellingen daar te wijzigen.

Hints

  • De G4 is een ouder model, dus vergeet niet dat voor het plegen van enig geld in het repareren en / of upgraden.
  • De PCI slot covers zijn vaak messcherp, dus wees voorzichtig bij het hanteren.
  • Statische elektriciteit kan vernietigen computeronderdelen, dus gebruik een statische band.