Hoe het geheugen vervangen in een emachine

Hoe het geheugen vervangen in een emachine


Vervangen van RAM (Random Access Memory) in uw eMachines computer zal de algehele prestaties van uw systeem te verbeteren. De meeste eMachines moederborden worden geleverd met 2-4 slot connectoren voor een snelle installeren van geheugen. De geheugencapaciteit van uw eMachine voornamelijk afhankelijk van het model. Sommige geavanceerde eMachines kan maximaal vier GB (gigabyte) RAM. RAM installeren in uw laptop of desktop vereist gedeeltelijke demontage van de computer.

instructies

Vervanging van Laptop Geheugen

1 Afsluiten van uw laptop. Sluit het LCD-scherm en trek de stekker uit de poort op de computer. Koppel het snoer van de dichtstbijzijnde wandcontactdoos of een overspanningsbeveiliging ook. Koppel en eventuele externe of perifere opslagapparaten te verwijderen.

2 Plaats de laptop naar beneden op een plat werkoppervlak met zijn voorkant naar u toe. Zoek de accu langs de bovenrand van het onderste behuizing van de computer. Druk op de ontgrendelknoppen van de accu's. Verwijder de batterij uit het compartiment en bewaar het op een gemakkelijk toegankelijke plaats.

3 Draai de schroeven van de klep geheugen compartiment in de buurt van het centrum van de onderste behuizing van de laptop. Verwijder het klepje van de geheugenmodules te onthullen.

4 Verspreid de twee veerbelaste klemmetjes aan weerszijden van elke geheugenmodule. Kantel elke module omhoog op een 30 tot 45 graden. Trek elke module uit het geheugen slot. Bewaar de geheugenmodules in anti-statische plastic zakken.

5 Plaats een nieuwe module in een leeg geheugenslot. Lijn de inkepingen op de module met de uitsparingen in de sleuf. Druk naar beneden totdat de module vastklikt. Herhaal dit voor elke module die u installeert.

6 Vervang plastic deksel van het geheugen compartiment. Draai de kruiskopschroeven weer op zijn plaats. Plaats de accu in het compartiment en druk naar beneden totdat deze vastklikt.

Het installeren van Desktop Memory

7 Sluit de computer af. Koppel het netsnoer van de haven op het achterpaneel van de computer. Koppel de monitor de gegevens los van de achterkant van de computer. Koppel alle modems en externe opslagapparaten van de computer. Raak een metalen oppervlak aan om statische elektriciteit te ontladen van uw lichaam.

8 Draai de computer, zodat het paneel terug naar u toe. Leg de computer toren horizontaal op de linkerkant. Draai en verwijder de één of twee kruiskopschroeven waarmee de rechter zijpaneel. Verwijder het zijpaneel op het moederbord te onthullen.

9 Zoek de geheugenmodules in de buurt van het centrum van het moederbord. Verspreid het vasthoudelement vergrendelingen aan weerszijden van elke geheugenmodule. Pak elke module en til recht omhoog om hem los te maken uit de sleuf. Verwijder elke module.

10 Plaats een nieuwe module in een lege sleuf. Stel de geheugenmodule, zodat de inkepingen uitgelijnd met de inkepingen in de sleuf. Druk de module totdat de vasthoudende vergrendelingen vastklikken. Herhaal dit voor elke module die u installeert.

11 Vervang het zijpaneel en schroef het terug op zijn plaats. Zet de computer toren overeind. Sluit alle kabels en apparaten.

Hints

  • Draag een antistatische polsband tijdens het werken in de computer.