Hoe kan ik Problemen met een Asus M2N SLI?

Hoe kan ik Problemen met een Asus M2N SLI?


Een falende Asus M2N SLI moederbord vereist een nieuw moederbord vervangen, dat is een dure deel. U wilt proberen ervoor te zorgen dat dit het eigenlijke probleem, voordat u deze vervangt, maar het is soms moeilijk om te bepalen of het het moederbord of een ander deel dat niet. Alleen maar omdat een computer gaat niet aan betekent niet noodzakelijk dat het moederbord is slecht. Er zijn andere tekens, zoals niet werkende poorten, elektrische brandwonden of geuren en invriezen computer die ook kan duiden op een moederbordfout.

instructies

Geen kracht

1 Controleer of de stroomkabel is aangesloten op het bureaublad. Druk op de verbinding stevig aan de achterkant van de computer en in het stopcontact. Veel computers uiteindelijk worden ten onrechte verzonden naar de reparatiewerkplaats gevolg van een slechte stroomaansluiting.

2 Zet de computer en kijk voor een live-scherm, luisteren naar de fans snorrende en voorste LED-verlichting. Een live-scherm kan een zwart scherm met een logo en prompt van de fabrikant zijn. Als u geen video te krijgen, koppelt u de videokabel van de monitor van de computer en sluit een andere oude monitor op de computer aan om te zien of er video. De computer monitor kan slecht zijn en moet als je foto's te vervangen door de oude monitor. Als je een scherm te krijgen en gevraagd, maar de computer niet in Windows te gaan, dit is meer van een harde schijf probleem en niet een moederbord één.

3 Analyseren hoe de stroomstoring probleem zich voordeed. Als de computer plotseling stilgelegd zonder aanwijsbare reden en gewoon niet aan te zetten terug, dan is het probleem kan zijn met de stroomvoorziening en niet het moederbord. Zet de computer en luister naar het geluid van de ventilator aan de achterkant van de computer. Kijk naar macht lichten om op te komen. Als u geen stroom geluiden te horen of zie geen LED-lampen dan is het waarschijnlijk een stroomstoring. Koppel de computer uit het stopcontact en de kabels te verwijderen uit de achterkant van de computer. Draai de computer om zodat de achterkant naar u toe. Zet uw neus naar de achterkant fan van de voeding en bepalen of er een verbrande elektrische geur. Dit is een indicatie van een stroomstoring en niet een Asus moederbord mislukking.

4 Verwijder de schroeven uit de achterkant rechts en schuif de klep naar u en de computer uit. Leg de computer naar beneden, zodat u het moederbord kan zien. Krijg dicht bij het moederbord en de geur van verbrand circuits. Kijk voor de zwarte verbrande plekken. Dit is een indicatie van een mislukte moederbord.

Blue Screens & Freezing

5 Schakel en koppel de computer uit het stopcontact. Verwijder het rechter zijpaneel van de computer als je in stap 4 van deel 1 deed.

6 Blaas perslucht in de fans en op het moederbord van de computer. Sluit en zet de computer. Let op of de blauwe schermen langer duren om te verschijnen. Als de blauwe schermen langer duren om te verschijnen, kan de processor oververhitting die wordt veroorzaakt door vuile fans. Verander de hete wastafel en fans voor nieuwe.

7 Verwijder de RAM van het moederbord door op het slot hendels met de duim en ringvinger. Trek de losse RAM uit. Veeg met een doek gedrenkt in alcohol. Vervang slechts één module van de RAM. Zet de computer aan en werken op het voor een tijdje. Als de computer dan niet doet bevriezen van het probleem is het RAM-geheugen en niet het moederbord.

Niet-herkende Devices

8 Werk de stuurprogramma's in computers die draaien op, maar lijken niet goed te functioneren. Vooral wanneer apparaten zoals de muis, toetsenbord, en een cd / dvd-station worden soms gedetecteerd en soms niet.

9 Ga naar de Asus website en download de stuurprogramma's voor uw moederbord. Klik twee keer op de icoontjes die u downloadt om de installatie te beginnen.

10 Herstart de computer en sluit het toetsenbord, de muis en een USB-apparaat. Ga naar "Start", "My Computer" en controleer of de apparaten worden herkend. Controleer of uw toetsenbord en USB-apparaat worden herkend.

11 Verander apparaten die niet worden opgenomen in andere havens. Als de poorten niet langer een bepaald apparaat te herkennen of doen met tussenpozen is dit een indicatie van een slecht moederbord.