Hoe kan ik DNS configureren op een Xserve

Hoe kan ik DNS configureren op een Xserve


Een correct geconfigureerd Domain Name System, of DNS-server op uw netwerk kan ieders leven gemakkelijk te maken, omdat het zal toestaan ​​dat netwerkgebruikers, met name Web beheerders, om te profiteren van voorwaartse en achterwaartse naam resolutie, die is een van de belangrijkste componenten van DNS. Hoewel verschillende diensten, zoals Print Service, IP-filtering, NetBoot, Macintosh Manager en NetInfo Domain hosting niet nodig of wilt u DNS om efficiënt te functioneren, zijn er enkele server diensten die niet goed functioneren en zal uiteindelijk sterven in de ontbreken van een vaste en nauwkeurig ingestelde DNS op een X server.

instructies

1 Selecteer "Ga naar map" in het menu "Go", typ "/ etc." Klik op "Go" om in te loggen in uw X Server root directory. Zoek het bestand "named.conf" en wijzigt haar naam in "named.conf.OLD." Je moet het hernoemde bestand met de "TextEdit" applicatie te bewerken, maar je moet "TextEdit" configureren om te werken als een platte tekst editor voordat u begint het te gebruiken.

2 Open het programma "TextEdit", selecteer "Preferences" uit het menu "Application". Voor de "New Document Format", selecteer de "Platte tekst" knop en druk vervolgens op het selectievakje te deactiveren "Append 'txt' uitbreiding naar platte tekst bestanden." Klik ook op het selectievakje onder "Rich tekstverwerking" activeren "Negeer RTF-commando's in HTML-bestanden." Tot slot, schakelt u het selectievakje voor "Wikkel Page."

3 Kopieer drie verschillende sample-bestanden in "TextEdit" en opslaan als nieuwe bestanden zoals: "named.conf" als "/etc/named.conf", "db.10.0.1" als "/var/named/db.10.0 0,1 "" db.example.com "als" /var/named/db.example.com. "

U kunt deze procedure overslaan als versie van Mac OS X Server is 10.1 10.1.4; maar als uw netwerk draait op Mac OS X Server 10.2 of hoger, voert u de volgende opdrachten in de Terminal:

$ Cp /var/named/named.ca /var/named/db.cache

$ Cp /var/named/named.local /var/named/db.127.0.0

4 Meld u af van uw server en opnieuw aanmelden als "Beheerder" om de "DNS" service te starten in "Server Admin." Verander het veld "Domain Name Servers" om alleen het Internet Protocol (IP) adres van de X Server, 10.0.1.2, weergegeven in de "Network" ruit van "System Preferences." Voor client-computers met een statisch IP-adres, veranderen hun "DNS" onder "Network" de voorkeur aan alleen de nieuwe X Server het IP-adres te geven, 10.0.1.2.

5 Meld u aan bij de server weer als een "Administrator" open "Server Admin" om te bevestigen of uw X Server-configuraties correct zijn. In het inlogvenster, zal een hostnaam weergegeven in plaats van een IP-adres. Een succesvolle login geeft aan dat "forward lookup" naar behoren werkt. Om te controleren of de functie "reverse lookup" ook werkt, klikt u op het tabblad 'Algemeen' en selecteer "Show Server Info" in het menu "Server". Alles is goed ingesteld als u de DNS-naam op het scherm ziet.

Hints

  • Lees je Network Services Administration Guide voor meer informatie over uw X Server-configuraties.
  • Neem contact op met uw informatie services-afdeling om te bevestigen dat deze DNS-diensten heeft geactiveerd voor uw server.