DB9 naar USB Converters

Een DB9-naar-USB-converter kunt u de functionaliteit van uw computer of laptop uit te breiden. Typisch bestaande uit ofwel een mannelijke of vrouwelijke negen-pins seriële stekker aan het ene uiteinde en een USB-connector aan de andere kant, een dergelijke converter bewijst handig als u een extra USB-poort nodig of wilt u een serieel apparaat zoals een scanner, printer of camera op uw computer.

DB9 Serial Plug

Elk van de negen pinnen op een seriële DB9 plug is geconfigureerd met een specifieke functie. Pin 1 is de drager te detecteren signaal, ontvangt de gegevens van de tweede pin, pin 3 stuurt de gegevens en de vierde pin is de data terminal klaar pin. vijfde pin De stekker is het signaal grond, pin 6 is de dataset klaar pin en de zevende pin is het verzoek te sturen pin. Pin 8 dient als clear-to-send pin, terwijl de negende pin is de ring indicator.

USB Connectoren

USB-aansluitingen maken gebruik van universele asynchrone ontvanger zender technologie, die bekend staat als UART, onder meerdere communicatiestandaarden, met inbegrip van de RS-232-standaard die wordt gebruikt door de DB9 seriële poorten. Naast het aansluiten van de eerder genoemde apparaten, kunt u een USB gebruiken om DB9 converter om een ​​externe harde schijf aansluiten op uw computer wanneer u niet beschikt over een vrije USB-poort.

Baud Rate

Bij gebruik van een DB9 USB converter of connector, moet de randinrichting voldoende met baudsnelheid de seriële kabel, die verwijst naar het aantal keren dat de modulatie toestand verandert in de lijn. De meeste converters werken op 9600 baud, maar het controleren van de configuratie zal helpen te bepalen of je nodig hebt om een ​​driver te downloaden voor de converter, die meestal online vrij beschikbaar. Het nieuwste besturingssysteem of service packs voor uw computer automatisch bevatten bijgewerkte stuurprogramma's voor het systeem poorten en componenten.

overwegingen

Het bevestigen van een DB9 stekker aan de achterkant van uw computer kan een stekker nodig als de seriële poort is vrouwelijk, of vice versa. Bevestiging van de computer en de configuratie van de stekker in vooraf bespaart u van het kopen van de verkeerde kabel. Als de computer of seriële poort apparaat heeft negen holes, dan vereist het een stekker. Als het negen pinnen, het vereist een contrastekker. Als je gaat winkelen, kunt u de DB9 naar USB converter te bevestigen is degene die je nodig hebt door te kijken naar de stekker of een "F" in de naam of beschrijving van vrouwelijke plug en "M" voor de stekker.