Virtual Private Network Definitie

Virtual Private Network Definitie


Een Virtual Private Network of VPN, is een netwerk dat is beperkt tot een bepaalde groep gebruikers, maar kan worden gebruikt over een breed gebied. Bijvoorbeeld, veel bedrijven gebruiken Virtual Private Networks om medewerkers met databases, hardware en elkaar.

Functie

Een Virtual Private Network maakt vaak gebruik van een bestaand openbaar netwerk om gebruikers in staat om op afstand te sluiten. VPN gebruikers toegang typisch het netwerk via het internet.

types

Er zijn drie types van Virtual Private Networks. Dit zijn Intranet VPN, dat een LAN-verbinding gebruikt; Extranet VPN, waarin verschillende organisaties samenwerken om een ​​gedeelde LAN-verbinding te maken; en Remote Access VPN, die de diensten van een externe leverancier aanwerft.

Kenmerken

Wanneer een Virtual Private Network is toegankelijk via het Internet, Internet Protocol biedt verbeterde beveiligingsfuncties. Dit is noodzakelijk voor bedrijven hoeven gegevens op een VPN.

voordelen

Met behulp van een Virtual Private Network maakt een bedrijf om de kosten op gehuurde lange afstand telefoonlijnen, evenals de kosten van het handhaven van een server te snijden.

overwegingen

Een Virtual Private Network vereist kennis van netwerkconfiguraties, beveiliging en andere netwerken overwegingen. Een betrouwbare Internet service provider is nodig, als goed.