Hoe vindt u de eigenaar van een IP-adres of e-mail

Web en e-mail dient bij te houden op die gebruik maakt van hun diensten, en als zodanig kunt u informatie over wie eigenaar is van bepaalde e-mails of domeinen opzoeken. Dit kan handig zijn als uw bedrijf wil een domein dat is verlopen en niet weet wie te contacteren, of als u lijdt aanvallen van hackers uit bepaalde Internet locaties te kopen. Windows bevat de instrumenten om deze taken uit te voeren of kunt u downloaden van hun servers.

instructies

1 Download de Microsoft "whois" command line utility (Bron 3).

2 Klik op "Start", typ "cmd" en druk op "Enter" om de opdrachtprompt te openen.

3 Navigeer naar de locatie van de "whois" bestand met het commando "dir". ": \ Users \ <username> \ Documents \ Desktop Dir C" waarbij <username> uw gebruikersnaam voor Windows (Bron 3) Bijvoorbeeld, als u het gedownload naar uw bureaublad, u zou gebruiken.

4 Typ de volgende opdracht in de prompt op te zoeken eigendom informatie voor een domein, waarbij "domeinnaam" is een voorbeeld van naam en zal veranderen op basis van wat u zoekt up (Source 2):

nslookup www.domain-name.com

5 Noteer het Internet Protocol-adres vermeld.

6 Voer het commando "whois" met behulp van het IP-adres van de informatie over eigendom, waarbij 68.12.54.199 staat voor het IP-adres geschreven vanuit het commando "nslookup" (Bron 3) opzoeken:

whois 68.12.54.199

7 Voer de volgende opdracht "finger" om een ​​e-mailadres, waarbij "[email protected]" staat voor het e-mailadres dat u opzoeken (Source 1) opzoeken:

vinger [email protected]

Hints

  • Het is vrijwel onmogelijk om het IP-adres van een e-mail van een Yahoo emailadres, meestal alleen verwijst naar San Francisco.
  • Veel e-mailproviders maken e-mail informatie over eigendom prive, zodat de vinger commando kan weinig of geen informatie terug. In dit geval is er niet veel anders te doen, maar het onderzoek het e-mailadres buitenkant van de e-mail provider.