3-D typografische effecten in Photoshop

3-D typografische effecten in Photoshop


Je hoeft niet naar een grafisch ontwerp professional om het meeste uit van Adobe Photoshop te krijgen. Het programma heeft ingebouwde functies en effecten om te helpen nieuwelingen gebruik van een verscheidenheid van 2-D en 3-D effecten die eenvoudige tekst kan nemen van saai om briljant. Of u nu een first-time Photoshop gebruiker of doorgewinterde-pro, zullen deze typografische effecten stijl toe te voegen aan een ontwerp.

Slagschaduw

Een slagschaduw geeft een beeld diepte door het creëren van een schaduw van het beeld. Volgens Larry Berman, een webdesigner, grafisch ontwerper, en consultant voor bermangraphics.com, "drop shadows zien er het beste (en ik voel me moet alleen worden gebruikt) op een witte achtergrond of anders ze zien er onnatuurlijk." Berman zegt een slagschaduw geeft het beeld diepte alsof het opknoping op een muur, verlicht van boven. Om de schaduw optie neerzetten gebruiken, dubbelklikt u op uw laag in het lagen palet zweven om het laag effect opties weer te geven.

helling

Volgens Bloomsburg University Virtual Training Help Center, "een gradiënt is een vulling, bestaande uit twee of meer kleuren bij elkaar mengen." Photoshop biedt de gebruikers een aantal gradiënt opties: lineaire verlopen, radiale verlopen, hoek hellingen, en gereflecteerd hellingen. Volgens de Bloomsburg help center, het verloop optie lineaire creëert verticaal, horizontaal en diagonaal verlopen, terwijl de gradiënt optie radiale creëert cirkelvormige verlopen. Het centrum meldt ook dat het verloop optie hoekige creëert een cirkelvormige oprit van blended kleur, terwijl het gereflecteerde gradiënt optie werkt op dezelfde manier als de lineaire gradiënt, een spiegelbeeld te creëren. Om de optie verloop gebruiken, dubbelklikt u op uw laag in het lagen palet zweven om het laag effect opties weer te geven.

Bevel / Reliëf

Volgens de Adobe helpcentrum, een schuine kant / reliëf effect verschijnt als een "verhoogd of depressief effect rond alle of een deel van een afbeelding of tekst. Als u probeert om een ​​effect dat graveren of branding lijkt te bereiken, dit is het effect dat u zult meestal wilt gebruiken. Volgens Adobe, "schuine randen zijn gemaakt door de toepassing van lichte en donkere aan de binnen- en buitenranden van de grens te simuleren driedimensionale diepte." om gebruik te maken van de schuine / reliëf optie, dubbelklik je laag in de drijflagen palet om de laag effect opties weer te geven.

Reflectie

Een andere populaire tekst effect is de reflectie. Dit effect wordt bereikt door het creëren van een kopie van uw tekst op een nieuwe Photoshop-laag. Zodra de tekst kopie wordt gemaakt, moet je dan draait u de tekst op zijn kop, zodat het een spiegelbeeld van je originele tekst laag creëert. Om de tekst te spiegelen, klikt u op de "Edit" drop-down menu en selecteer de "Transform - flip verticale" optie. Dit effect wordt nog geaccentueerd bij gebruik in combinatie met een heldere tot witte gradient.