Hoe te Markup berekenen in Excel

Hoe te Markup berekenen in Excel


Excel kan verschillende formules te berekenen. Als u op zoek bent naar markup te berekenen in Excel, het duurt maar een paar eenvoudige toetsaanslagen. Je zal niet nodig om de brede waaier van menu's en opties die beschikbaar zijn in dit programma te navigeren.

instructies

1 Open een leeg Excel-spreadsheet en label uw menu's. In cel A1, type "Cost of Punt." Selecteer cel B1 en typ "verkoopprijs." In cel C1, typ "Markup Percentage." Dit zijn je menu titels.

2 Selecteer cel A2, het blok onder de titel "Kosten van Item," en een lijst van de kosten van het object. Beschouw een voorbeeld van $ 54., Dat is de hoeveelheid geld die je betaald voor een item alvorens het item te koop. Zet $ 54 in blok A2 op uw Excel-werkblad. Klik op 'Enter', die u naar B2 cel.

3 Voer de verkoopprijs kosten in B2. Dit voorbeeld zal $ 99 te gebruiken. Zet $ 99 in cel B2. Klik op "Enter" om naar C2.

4 Bereken het percentage van markup. In dit voorbeeld, je betaalde $ 54 voor een item dat verkocht voor $ 99. In C2, vul de formule om het percentage van markup te berekenen. Klik op de "gelijke" knop op je toetsenbord, gevolgd door "A2 / B2," zonder spaties overal in de berekening. Het zal er zo uitzien: "= A2 / B2."

5 Onthul de markup. Nadat u hebt ingevuld in de formule, klikt u op 'Enter'. Selecteer cel C2 en klik op het percentage pictogram in getal groep op de werkbalk. Dit zal die kolom als percentage formatteren. Uw antwoord voor markup moet 55 procent, die zal verschijnen in cel C2 zijn. Markeer de geopenbaarde nummer indien u dat wenst, of pas het werkblad met behulp van de opmaak beschikbare hulpmiddelen.

Hints

  • U hoeft niet op dezelfde toetsaanslagen elke keer dat u wilt markup te berekenen in uw verkoop te herhalen. Kopieer de C2-formaat door de kolom, zodat uw opmaak automatisch zal verschijnen.
  • Gebruik de opmaak menu's om de kolomkoppen opvallen of zijn gemakkelijker te lezen.
  • Overweeg het maken van grafieken in Excel aan de markup resultaten te visualiseren.
  • Als je een fout maakt, klik op de "Undo" knop op de werkbalk of ga naar het menu "Edit" en klik op "Ongedaan maken."
  • Sla al uw werk en back-ups maken regelmatig, zodat u geen gegevens verliest. Stel uw voorkeuren in Excel om "snelle back-ups", die uw werk wordt automatisch opgeslagen.
  • In het geval van een harde schijf kapot gaat, slaat u uw werk op een verwisselbaar opslagmedium.