Hoe maak je de Value altijd positief in Excel

Hoe maak je de Value altijd positief in Excel


bijvoorbeeld wanneer u afstand of verstreken tijd te evalueren in omgekeerde - - Wanneer u berekeningen die gepaard gaan of de productie van negatieve waarden draaien die u nodig heeft om uw resultaten te behandelen als positief. In de wiskunde, de absolute waarde van een getal elimineert de negatief teken. Om absolute waarden in Microsoft Excel te leiden, kun je vermenigvuldigen met -1, maar dat werkt alleen als je weet dat de output van uw berekeningen levert een negatief getal. In plaats daarvan rekenen op een ingebouwde functie die kan toepassen op een nummer dat u typt, de output van een formule of de waarde in een cel.

instructies

1 Typ de formule "= ABS ([vermelding])" - zonder de aanhalingstekens - waarbij [invoer] wordt vervangen door een waarde, celverwijzing of formule. Bijvoorbeeld, type "= ABS (A1)" in een andere cel dan A1 aan de absolute waarde van cel A1, of '= ABS (-7) "terug te keren naar de absolute waarde van -7 terugkeren.

2 Typ een formule in "ABS ([vermelding])" - zonder de aanhalingstekens - om alleen de positieve waarde van het getal geretourneerd door de formule vertegenwoordigd door [ingang] gebruiken. Bijvoorbeeld, een bericht op basis van de absolute waarde van het verschil tussen de cellen A1 en A2 weergegeven, voert

= IF (ABS (A1-A2)> = 5, "groter dan vijf", "minder dan of gelijk aan vijf.")

in een andere cel. Deze formule vergelijkt het verschil tussen de absolute waarden van de inhoud van beide cellen en een tekstbericht dat de status van het resultaat weerspiegelt retourneert.

3 Nemen de functie ABS () in een berekening die afstanden gaat, wanneer u alleen het verschil tussen de kilometerstanden terugkeren. Bijvoorbeeld, als de cellen A1 en B1 bevatten elk de kilometerstand een verkoper rijdt gedurende een week, en u wilt het verschil tussen de twee waarden kent, voert u "= ABS (A1-B1)" of "= ABS (B1-A1 ) "- zonder de aanhalingstekens - om uw antwoord af te leiden.

Hints

  • U kunt de ABS (gebruik) meer dan eens te functioneren in dezelfde formule als u meerdere waarden te evalueren zonder te letten op hun positieve of negatieve status.
  • De functie ABS () geeft een "#NAME? ' Foutmelding als het evalueert een niet-numeriek resultaat.