Hoe te converteren Java String to Date

Hoe te converteren Java String to Date


De Java-taal biedt ontwikkelaars een taal voor applicatie-ontwikkeling. Java wordt gebruikt voor desktop-applicaties, website applets en zelfs mobiele telefoon software te creëren. Een string is een reeks tekens gebruikt voor tekstinvoer. U kunt deze reeks waarden om te zetten in een datum, op voorwaarde dat de string is een geldige datum binnenkomst. Dit is gunstig bij het ophalen van invoer van een gebruiker die is geconfigureerd als een tekenreeks. De datum conversie duurt slechts een paar regels van de Java-code.

instructies

1 Voeg de \ "date formatter \" bibliotheek naar uw Java-code. Bibliotheken worden toegevoegd aan de bovenkant van de Java codebestand. Voeg de code hieronder om uw Java-broncode:

import java.text.SimpleDateFormat;

2 Maak je twee Java variabelen. Aangezien u het omzetten van een string naar een datum, worden de string en datum variabelen nodig. De string bevat de eerste waarde en de datum variabele wordt gebruikt na de conversie. De volgende code laat zien hoe u Java variabelen:

snaar strDate
GAAN
SimpleDateFormat format = new SimpleDateFormat ();

3 Wijs een string waarde aan uw stringvariabele:

strDate = \ "2009/08/09 \"

4 Omzetten van de string naar een datum in met de functie \ "datumnotatie \". De volgende code zet je date en wijst deze toe aan de datum variabele:

format = format.parse (strDate);