Mac G4 Specificaties

Apple solide zijn vierde generatie (G4) Mac-computers van 1999 tot 2003. De "Mac" naam verwijst naar desktop computers, zoals de Power Mac en iMac. De G4 model Power Macs kwam in zware plastic gevallen, sommige met blauwe accenten en anderen met hoogglans schijfstation deuren. De G4 iMacs had een ronde voet huisvesting van de computer en een flat-screen LCD-monitor bevestigd door een zilverkleurige, flexibele arm.

Processors

Vroege G4 Power Macs begon op een kloksnelheid van 400 megahertz (MHz) afkomstig van een enkele processor. De bus snelheid was 100 MHz. De snelste Power Mac G4 maxed out op een 2,84 GHz kloksnelheid tussen twee 1,42-GHz processors, die elk liep op 167 MHz bussnelheid.

De eerste iMac G4 later uitgebracht dan de eerste G4 Power Mac, dus het debuteerde op 700 MHz. Tegen eind 2003, tegen het einde van de iMac G4-serie, deze computers kwam met enkele 1,25-GHz processors. Alle G4 Macs gebruikt single-core processors.

Geheugen

Power Macs in de G4-serie kwam met zo weinig als 64 megabyte (MB) geheugen en maar liefst 256 MB. Memory was een eenvoudige upgrade van de Power Mac, en modellen met behulp van Double Data Rate (DDR) waren in staat om met behulp van maximaal 1,5 gigabyte (GB) aan geheugen. Sommige vroege modellen, echter, gebruikt pre-DDR Synchronous Dynamic RAM. De G4 iMacs kwam standaard met ofwel 128 MB of 256 MB geheugen, en door hun compacte ontwerp, waren ze veel moeilijker om te upgraden.

drives

Vroege G4 Power Macs werden gebouwd met ofwel een CD lezer of DVD-lezer drive. Vanaf 2001, Apple begon met inbegrip van CD re-branders, en sommige modellen kwam met een cd- en dvd-combo drive een zogenaamde "SuperDrive." Alle iMac-computers kwam met een SuperDrive of regelmatige combo cd- en dvd-station. De originele G4 Power Macs zijn begonnen met 10 GB harde schijven, die uitgroeide tot 120 GB in 2003 Drives begon op 40 GB en eindigde op 80 GB voor de iMacs.

grafiek

Grafische kaart opties voor de G4 Power Macs omvatte zowel AGP en PCI. Een Power Mac met een AGP-kaart had nog een aantal PCI-sleuven in als de gebruiker wilde een PCI-kaart te gebruiken. Videogeheugen begon bij 16 MB en klom tot 32 MB aan het eind van de G4-serie. De G4 iMacs kwam met ofwel 32 MB of 64 MB videogeheugen.

Netwerken

Power Macs in de G4-serie kwam met een RJ-11 telefoon modem aansluiting en een RJ-45 Ethernet-aansluiting per stuk. Met behulp van de RJ-45 aansluiting, kunnen ze verbinding maken met een Local Area Network (LAN). AirPort kaarten kwam niet standaard in deze computers. De iMacs kwam met zowel van de standaard netwerk-aansluitingen en ook een optionele AirPort-kaart die hen zou toestaan ​​om verbinding te maken met een draadloos netwerk.