Hoe maak je een computer te gebruiken als een digitale tv-recorder

Digitale videorecorders (DVR's), waarmee u TV Shows Opnemen dan kijken ze later, zijn populair bij de consument sinds de invoering van de TiVo in 1999. Terwijl de TiVo service is goed beschouwd, een TiVo-eenheid kost meer dan $ 100 en draagt ​​een maandelijkse abonnementsprijs. Gelukkig kunt u een computer gebruiken als een DVR voor een lage start-up kosten en zonder abonnementskosten.

instructies

1 Installeer de tv-tuner. Als u een USB-tuner, sluit hem gewoon aan en wacht tot Windows om u te vertellen dat het klaar is. Bij gebruik van een PCI-kaart, volg dan de instructies van de fabrikant voor het installeren van nieuwe hardware.

2 Sluit uw kabel, satelliet of antenne kabel aan op uw tv-tuner. Sluit uw computer naar uw TV met de HDMI of DVI-kabel als u van plan bent om de opgenomen video op uw televisie te kijken in plaats van op de computer - als uw computer niet dit soort kabel accepteert, moet u een aparte adapter aanschaffen om naar te kijken op uw TV.

3 Klik op het menu 'Start' en opent u Windows Media Center. Selecteer "Live TV Setup" onder "TV". Volg de aanwijzingen - u zult nodig om uw postcode in te voeren en ga akkoord met een aantal licenties - en wacht tot Windows Media Center op uw tv-signalen te onderzoeken.

4 Stel uw tv-signaal handmatig als Windows Media Center niet automatisch detecteren.

5 Terug naar het hoofdscherm van Windows Media Center-scherm. Klik op "Live TV" onder "TV" om ervoor te zorgen dat u het ontvangen van een tv-signaal. U bent nu ingesteld om te pauzeren en live televisie op te nemen. Om opnameschema te starten of, gewoon op de rode stip aan de onderkant van het scherm, of klik op de "Gids" onder "TV" en klik op het programma dat u wilt opnemen.

6 Probeer het opnemen van een show die u niet de zorg over de eerste om erachter te komen of uw computer kan multitasken tijdens een opname. Als de beeldkwaliteit is laag is of als audio en video niet synchroon lopen, moet u uw computer alleen te laten terwijl het opnemen of het opzetten van een in onbruik geraakte computer als uw DVR in plaats daarvan, het herhalen van de stappen 1 tot en met 5.

Hints

  • Terwijl Windows Media Center waarschijnlijk al op uw computer is geïnstalleerd en is een perfect werkbare optie voor het gebruik van uw computer als een DVR, kunnen andere programma's hetzelfde doen. Ze bieden ook meer functionaliteit voor power users. Hun enige nadeel is dat ze toe te voegen aan uw eerste start-up kosten. Programma's in deze categorie omvatten SageTV's Media Center en SnapStream's Beyond TV.
  • In tegenstelling tot de TiVo, moet uw computer worden ingeschakeld om te werken als een DVR. Als uw computer niet is ingeschakeld, zal je missen het opnemen van uw shows.