Hoe vindt u het Internet Protocol (IP) adres en Media Access Control (MAC) Adres

Het Internet Protocol (IP) is de methode of protocol, dat een computer identificeert wanneer communicatie in een netwerk. Media Access Control (MAC) verwijst naar de hardware of het fysieke adres van een apparaat. Het MAC is meestal een vast adres, terwijl het IP-adres meestal verandert als het beweegt van het ene netwerk naar het andere. Er zijn bepaalde taken die vereisen dat u om te gebruiken of het IP-adres en het MAC-adres van uw computersysteem. In een paar stappen, kunt u gemakkelijk vinden van de IP- en MAC-adres van uw computer apparaten.

instructies

1 Ga naar het menu "Start" en selecteer "Run."

2 In het dialoogvenster Uitvoeren, typ "cmd" (zonder aanhalingstekens) en klik op "OK." De Command Prompt dialoogvenster geopend.

3 Typ "ipconfig / all" (zonder aanhalingstekens) en druk op "Enter." De computer zal de details voor elk van de netwerkadapters van uw computer te tonen. Blader omhoog of omlaag om de relevante informatie te onthullen. Het veld IP-adres zal het huidige IP-adres van de netwerkadapter aan te geven. Het fysieke adres veld wordt het MAC-adres van de netwerkadapter aan te geven.

Hints

  • Als uw computer VPN of emulatie software is geïnstalleerd, zal het één of meer virtuele adapters hebben. In dit geval, zorgen ervoor dat u het IP-adres te lezen van de juiste adapter.
  • Een virtuele adapter zal doorgaans tonen een privé-adres en niet een echte internetadres. Het heeft ook een software-emulatie MAC-adres in plaats van het fysieke adres van een netwerkkaart.