Voordelen en nadelen van een Mobile IP

Voordelen en nadelen van een Mobile IP


Met veel mensen gebruik van hun laptops op de weg, is er een toenemende vraag naar mobiele draadloze internetoplossingen. Veel laptop gebruikers te reizen tussen draadloze zones en vereisen een methode om een ​​IP-adres dat is uniek, zodat andere machines kunt ze vinden in stand houden. Deze mobiele apparaten functioneren door gebruik te maken van mobiele IP's en ze toedienen aan de laptop te gebruiken voor toegang tot het internet. De uitvinding heeft het mogelijk gebruikers vrij rondlopen tussen de draadloze zones verbinding. Deze methode Internetverbinding heeft verschillende voordelen en nadelen.

uniciteit

Een mobiel IP-adres kunnen gebruikers verbinding met het internet zonder een normale statische of dynamische IP-adres door middel van een uniek Mobile IP adres. Dit unieke adres laat de computer aan te sluiten via een netwerk om een ​​huis IP-adres, maar nog steeds te gebruiken en te communiceren met het protocol van het netwerk. Een unieke IP is belangrijk voor routeringsinformatie naar de juiste computer. Kortom, als het niet voor mobiele IP's, informatie zou blijven worden gerouteerd naar de laatst bekende IP-adres waarop die computer zich bevond, en een naadloze aansluiting zou onmogelijk zijn.

Draagbaarheid

IP-creatie op de weg is de enige manier waarop gebruikers terwijl weg toegang tot het internet van een traditionele modem / router setup. Mobile IP mailadressen een tunnel naar een host server, die een toegangspoort tot het internet vanaf iedere locatie waar een signaal kan worden ontvangen toelaat. Mobile IPs kan verbinding protocollen maken om verbinding met het internet via meerdere servers en netwerken. Een mobiele IP-adres stelt gebruikers in staat om te zwerven door middel van meerdere netwerken en een IP-adres te behouden. Deze optie is handig voor werknemers die reizen door een gebouw en oversteken naar meerdere draadloze zones.

Spotty Internet Beschikbaarheid

Haperend beschikbaarheid van internet is nog steeds iets dat mobiele gebruikers teistert. Een mobiele IP vereist een sterk signaal voor verbinding met het Internet. In de grote metropolen, worden de signalen gemakkelijk te verkrijgen, en een mobiele IP in staat om te zwerven tussen netwerken met weinig probleem zal zijn. In veel stedelijke gebieden, maar de dekking is nog steeds schaars, en sterke signalen zijn moeilijk aan te komen. In het algemeen, hoe sterker het signaal, hoe sneller en betrouwbaarder de verbinding. Bij een zwak signaal, is het kenmerkend voor de aansluiting traag en instabiel.