Hoe maak je een Windows-applicatie te openen met behulp van Visual Basic

Hoe maak je een Windows-applicatie te openen met behulp van Visual Basic


Op een gegeven moment vind je het misschien nuttig om een ​​Windows-toepassing onder Visual Basic draaien. Zo kan het nodig zijn om te openen en te werken met een andere toepassing, terwijl een Visual Basic-toepassing uitvoert. De multitasking-mogelijkheden van Windows laten gebeuren. Een enkele Visual Basic opdracht volbrengt de taak, zolang je weet waar je op de computer om het uitvoerbare bestand dat de gewenste toepassing opent vinden. Gezien deze kennis en een paar regels code, het commando "Shell" in Visual Basic doet de rest.

instructies

1 Maak een nieuwe Visual Basic-programma door te klikken op de "Standard EXE" template wanneer Visual Basic wordt geopend. Dit zorgt voor een basisvorm voor een voorbeeld van het openen van applicaties met het commando "Shell". Klik op "File" en "Project opslaan als," het invoeren van een formulier naam en de naam van het project, zoals gevraagd in de kleine ramen die open kunnen. Voor dit voorbeeld, gebruik "OpenWindowsApp" zoals de naam vorm en de "Open Windows App", zoals de naam van het project. Visual Basic zal hechten de standaard achtervoegsels, ".frm" om de vorm en ".vbp" om de naam van het project.

2 Voeg een "OptionButton" om het formulier door te dubbelklikken op deze controle in de "Toolbox" paneel aan de linkerkant van het scherm. Het pictogram voor deze toets in de Toolbox bestaat uit een kleine cirkel met een stip in het midden. Klik op deze knop op het formulier om de woningen in het rechter paneel te bekijken. Dubbelklik op de "titel" eigendom in de lijst om de standaard naam te markeren. Verander dit in "Kladblok."

3 Herhaal stap 2 om nog twee OptionButtons toe te voegen aan de vorm, het veranderen van het pand titel voor de tweede op "Internet Explorer" en de derde naar "Command Prompt."

4 Dubbelklik op het pictogram "CommandButton", een kleine rechthoek in een groter plein in de Toolbox, om deze toe te voegen aan het formulier. Verander de titel eigendom van deze knop om te lezen "Open Application." Voeg een tweede CommandButton om het formulier op dezelfde manier, maar maken deze rubriek leest "Exit."

5 Klik op "View" en vervolgens "Code" in het menu op het hoogste niveau. In het venster Code typt u de volgende regels precies zoals afgebeeld:

Private Sub Command1_Click ()
Dim AppName As String
Als Optie1 = True Dan
Shell "Notepad", vbNormalFocus
ElseIf Optie 2 = True Dan
Shell "C: \ Program Files \ Internet Explorer \ iexplore.exe", vbNormalFocus
ElseIf Option3 = True Dan
Shell "C \ windows \ system32 \ cmd.exe", vbNormalFocus
Else: AppName = InputBox ( "? Welke toepassing wilt u openen")
Shell AppName, vbNormalFocus
Stop als
end Sub

Private Sub Command2_Click ()
Einde
end Sub

6 Druk op "F5" om het programma uit te voeren. Als u een van de gegeven opties te selecteren en klik vervolgens op "Open Application," het bijbehorende programma wordt uitgevoerd in een nieuw venster. Als je niet een van deze keuzes, en je gewoon op de "Open Application" knop, zal een prompt verschijnen, vraagt ​​om de naam van de toepassing. Vervolgens moet u het volledige pad naar het uitvoerbare bestand voor het juiste programma. Als de toepassing bestaat in het systeem pad, zoals "Notepad" doet in stap 5, dan kunt u de volledige naam van het pad te slaan.

Hints

  • Gebruik Windows Verkenner om het volledige pad te identificeren aan andere Windows-toepassingen en vervolgens vervangen door deze voor de voorbeelden hier of gebruikt u het commando "Shell" als u wenst in uw eigen Visual Basic-toepassingen.
  • De kleinste fout bij het invoeren van een applicatie pad en de bestandsnaam verschijnt een '' Run-Time Fout 53 ': Bestand niet gevonden "en ervoor zorgen dat het programma om te stoppen met werken.