Hoe om te controleren van een digitale handtekening op het bericht controleren

Digitale handtekeningen worden gebruikt om te controleren of berichten en andere documenten zijn de werkelijke en de ongewijzigde werk van de afzender. De digitale handtekening verificatie systeem werkt door de unieke digitale handtekening opgenomen in het document of bericht met die op een lijst met vertrouwde digitale handtekeningen te vergelijken. Als de handtekening in het document overeenkomt met een vertrouwde handtekening, het verificatieproces is voltooid. Adobe's Acrobat Reader maakt het mogelijk om snel en nauwkeurig de verificatie van digitale handtekeningen.

instructies

1 Download en installeer de Adobe-software (zie bronnen).

2 Vraag een digitale handtekening certificaat van alle partijen die u wenst te berichten of documenten van de lancering van de Adobe-software en het selecteren van "Vertrouwde identiteiten beheren 'in het menu documenten ontvangen.

3 Kies de "Request Contact" menu en voer de gevraagde informatie.

4 Selecteer de optie "Inclusief mijn certificaten" en voer het e-mailadres van de persoon van wie u wilt geverifieerde documenten en berichten te ontvangen. Bevestigen dat de persoon heeft ontvangen en bevestigd uw verzoek.

5 Open het document dat moet worden gecontroleerd met behulp van Adobe Acrobat.

6 Controleer of er een groen vinkje verschijnt in het signature veld bevestigt dat de digitale handtekening geldig is. Of klik op de optie 'Handtekeningen "in het navigatievenster en klik met de rechtermuisknop op de handtekening eigenschappen vertonen.

Hints

  • Als er iets, maar een groen vinkje in de ondertekening ingediend verschijnt, is er een grote kans dat het document is gewijzigd na verzonden. Raadpleeg de website van Adobe over hoe om digitale handtekeningen te valideren voor meer informatie. (Zie bronnen)