Hoe maak je een Windows Firewall configureren voor een DHCP-server

Hoe maak je een Windows Firewall configureren voor een DHCP-server


De Windows Firewall applicatie wordt meegeleverd met alle Windows-besturingssystemen sinds de release van XP. Windows server operating systems, zoals 2003 en 2008 worden gebruikt voor het Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) te hosten. Aangezien deze server operating systemen ook worden geleverd met Windows Firewall standaard ingeschakeld, blokkeert de mogelijkheid van DHCP op de server. Dit zorgt ervoor dat client machines te mislukken wanneer het proberen om een ​​IP-adres van de server te krijgen.

instructies

1 Klik op de Windows Start knop en selecteer 'Configuratiescherm'. In het Configuratiescherm, dubbelklikt u op het pictogram "Security Center". Dit opent een nieuw venster waarin u de Windows Firewall-status kan vinden.

2 Klik op de link "Windows Firewall" om de configuratie van de software te openen. Klik op het tabblad "Uitzonderingen". Dit tabblad is waar je programma's en poorten die niet worden gefilterd door de firewall-software toe te voegen.

3 Klik op 'Poort toevoegen. " In het type poort, selecteert u "UDP." Voeg poortnummers 67 en 2535. Dit zijn de poorten die nodig zijn voor de DHCP-server. Klik op de knop "OK" om de instellingen op te slaan.

4 Sluit het Windows Beveiligingscentrum. De machine zal nu mogelijk DHCP verzoeken. Om de nieuwe instellingen te testen, start een van de machines op het netwerk. Als de machine een IP-adres, je weet dat de Windows-firewall is niet langer blokkeert DHCP-verzoeken.