Hoe kan ik Software wissen van een harde schijf

Software wordt opgeslagen op de harde schijf van een computer worden benaderd en gebruikt door de processor van de computer. In een besturingssysteem, zoals Windows XP, kunt u de software te verwijderen van een harde schijf als je niet meer wilt gebruiken. Echter, het verwijderen proces niet volledig van de software of de gegevens van de harde schijf te verwijderen; Simpel verwijdert verwijzingen naar de software zodat het besturingssysteem niet meer herkent. Wilt u software grondiger te wissen van een harde schijf, moet u een gespecialiseerde software wissen utility ontworpen voor uw specifieke besturingssysteem. Eén zo'n hulpprogramma voor gebruik met Windows-besturingssystemen is de freeware applicatie SDelete, ontwikkeld door Sysinternals en beschikbaar voor download op de website van Microsoft.

instructies

1 Open een internetbrowser en ga naar de SDelete hulpprogramma homepage van de website van Microsoft. Klik op de \ "Download SDelete \" link en sla het bestand op uw favoriete download directory. Sluit de browser wanneer het downloaden is voltooid.

2 Open een Windows Verkenner-venster en ga naar uw favoriete download directory. Dubbelklik op het pictogram \ "SDelete.zip \", en het gecomprimeerde bestand met behulp van uw computer standaard extractie software, zoals de Extraction Wizard Windows halen.

3 Dubbelklik op het product pictogram SDelete in de uitgepakte map SDelete. Dit opent een dialoogvenster Licentieovereenkomst. Klik op de \ "Accept \" knop in het dialoogvenster om de licentieovereenkomst te accepteren.

4 Klik op de \ "Start \", en klik vervolgens op het pictogram \ "Run \" op het menu Start. Typ \ "cmd \" in de "Open \" tekstveld \ in het venster Uitvoeren en klik vervolgens op de "OK \" te drukken \. Dit opent een command prompt venster.

5 Wijzig de directory in de command prompt venster om de gewenste download directory. Bijvoorbeeld, als uw voorkeur download directory is c: \ downloads, typt u het volgende:
cd \ downloads

6 Typ het volgende achter de opdrachtprompt: SDelete -Z
Druk vervolgens op de \ "Enter \" toets.
Hierdoor wordt de software wissen procedure. De SDelete hulpprogramma rapporteert haar percentage voltooiing in 1 procent intervallen.

7 Wacht tot het hulpprogramma te melden dat het proces 100 procent voltooid. Afhankelijk van de grootte van uw harde schijf, kan dit enkele uren duren. Typ \ "exit \" bij de opdrachtprompt en druk op de \ "Enter \" om het proces te voltooien.

Hints

  • De beschreven aanwijzingen zijn alleen van toepassing voor het gebruik van SDelete in Windows XP. Verschillende richtingen toe te passen bij het gebruik van SDelete in andere besturingssystemen.