XML Vs. XLS

XML Vs. XLS


XML staat voor thre Extensible Markup Language. Het is een standaard voor het schrijven van data-bestanden en het uitwisselen van gegevens tussen onverenigbaar applicaties. XLS is een extensie gebruikt voor spreadsheets geproduceerd door Microsoft Excel. Bij de eerste overweging, de twee afkortingen beschrijven technologieën die niets met elkaar gemeen hebben. Echter, er is een verband tussen hen.

bestandsextensies

XLS is een extensie. Een bestandsextensie is een achtervoegsel toegevoegd aan de basis naam van een computerbestand. De twee delen van de bestandsnaam worden door een punt. Meestal is de bestandsextensie is drie of vier tekens lang zijn. Het doel is om snel een idee van de inhoud van een bestand te geven, zodat u of het besturingssysteem kan uitwerken welke toepassing nodig is om het bestand te verwerken. De Windows-besturingssysteem maakt gebruik van de bestandsextensie om computerbestanden associëren met toepassingen. Dus, als u dubbelklikt op een bestand in een map, Windows weet welke applicatie te openen. De XLS bestand extensie is een afkorting voor Excel spreadsheet.

Microsoft Office

Microsoft verkoopt Excel als onderdeel van Microsoft Office. Andere elementen in het pakket zijn Microsoft Word en Microsoft PowerPoint. Het bedrijf introduceert nieuwe versies van de productiviteit suite periodiek. Als het gemaakt van Microsoft Office 2007, veranderde de output formaten van zijn programma's. De oude indeling voor Excel spreadsheets, met de extensie XLS, werd opgeslagen in een binair formaat. Het nieuwe formaat is gebaseerd op een XML-versie genoemd Open XML. Om onderscheid te maken tussen de oude spreadsheets en het nieuwe formaat, die nu worden genoemd werkmappen, Microsoft veranderde de standaard Excel-bestand extensie XLSX.

Open XML

De Open XML-formaat is een tekst zonder opmaak verdedigd door Microsoft en gepubliceerd als een gemeenschappelijke publieke standaard. Het is de bedoeling van Microsoft om Open XML gebruiken voor alle data-uitwisseling methoden tussen applicaties. Als Office-producten ontwikkeld, de mogelijkheid om gegevens tussen programma-elementen van de output één programma's uit te wisselen en te integreren in de output van een ander werd een prioriteit voor het bedrijf. Het opslaan van gegevens uit de verschillende programma's in hetzelfde formaat sterk bevordert deze strategie.

New Format

De nieuwe output formaat van Excel slaat gegevens op in de XML-formaat. Data wordt gehouden in de oorspronkelijke staat in platte tekst met markeringen in punthaken - "<>" - betekenende verschillende lettertypes, lay-out objecten of de status van veranderingen in elke lijn. XML is nauw gebaseerd op HTML-programmeertaal. De spreadsheet bevat een reeks cellen die opgeslagen XML op dezelfde wijze als een HTML-tabel. Zodra Excel genereert het XML-bestand, het door een tweede fase, die comprimeert de XLSX formaat vormen.