Hoe Input Coördinaten Into AutoCAD

Hoe Input Coördinaten Into AutoCAD


Autodesk AutoCAD is een computer-aided design (CAD) programma dat is gebaseerd op een cartesiaanse vliegtuig. U kunt tekenen door te klikken met je muis op het scherm of het typen van afmetingen en coördinaten met uw toetsenbord. Het typen van de afmetingen en de coördinaten creëert nauwkeurige tekeningen, en het is de beste methode voor het maken van een nauwkeurige bouwkundige, engineering en mechanische tekeningen. Tijdens het typen van de coördinaten, zal je nodig hebt om onderscheid te maken tussen de relatieve en absolute coördinaten. Relatieve coördinaten overeen met een getrokken punt, terwijl de absolute coördinaten overeenstemt met de oorsprong, punt "0,0,0," van de AutoCAD-tekening.

instructies

1 Open Autodesk AutoCAD en selecteer "Nieuw" in het menu "Bestand" om een ​​nieuwe tekening te maken.

2 Teken een punt via een absolute coördineren met het punt gereedschap - typen "x, y" voor het punt, waarbij "x" is de horizontale afstand van de oorsprong en "y" is de verticale afstand van de oorsprong.

Typ "Point" op de opdrachtregel om een ​​punt te tekenen. Type de absolute coördinatenstelsel "4, -8" naar een punt te plaatsen op het Cartesiaanse rooster op 4 eenheden horizontaal op afstand van de oorsprong, langs de x-as; negatieve en acht eenheden verticaal op afstand van de oorsprong langs de y-as. Druk op de "Enter" of "Return" op uw toetsenbord om het punt te voltooien.

Typ "4, -8,3," na het typen van "Point" in de opdrachtregel om het punt te plaatsen drie eenheden boven het xy-vlak, langs de z-as. Druk op de "Enter" of "Return" op uw toetsenbord om het punt te voltooien.

3 Teken een twee-dimensionale vorm of lijn, gemaakt met behulp van twee absolute coördinaten door het selecteren van de tekening tool, het intikken van "x, y" voor het eerste punt en het typen van een tweede coördinaat "x, y," - waarbij "x" is de horizontale afstand van de oorsprong en "y" is de verticale afstand van de oorsprong.

Voorbeeld:

Typ "Rectangle" in de opdrachtregel om een ​​rechthoek te maken. Type "3,10" naar de eerste bocht te plaatsen, typ "7,12" naar de tegenoverliggende hoek te plaatsen; de rechthoek weergegeven horizontale zijkanten vier eenheden lang en twee eenheden diep als gedefinieerd door de absolute coördinaten. Druk op de "Enter" of "Return" op uw toetsenbord om de rechthoek te voltooien.

4 Teken een lijn met een willekeurig eindpunt gedefinieerd door de muis, en een tweede eindpunt ten opzichte van de eerste gemaakt met een relatieve coördinaat schrijven "@ x, y," waarbij "@" definieert het punt dat ten opzichte van het eerste eindpunt, "x" is de horizontale afstand van de eerste eindpunt en "y" is de verticale afstand van het eerste eindpunt.

Voorbeeld:

Typ "Line" in de opdrachtregel om een ​​lijn te creëren. Klik ergens in de tekening om de lijn van de eerste eindpunt te creëren. Type "@ 4,5" om het tweede eindpunt en druk op "Enter" of "Return" op het toetsenbord te plaatsen; een diagonale lijn zal verschijnen met het tweede eindpunt vier eenheden horizontaal en vijf eenheden verticaal verre naar het eerste punt.

5 Teken een lijn onder een hoek met een cursor-gebaseerde eindpunt, en een lengte en hoek, schrijven "@d <a," waarbij "@" definieert het punt dat ten opzichte van het eerste eindpunt, "d" de afstand vanaf het eerste eindpunt en "a" de hoek van de lijn met "a = 0 'als de positieve x-as.

Voorbeeld:

Type "Line" in de opdrachtregel en klik op de muis ergens op het scherm, typ "@ 7 <120" en druk op de "Enter of" Return "op uw toetsenbord. Een diagonale lijn zal zeven eenheden lang verschijnen op een 120 graden van de positieve x-as.

Hints

  • Meng de absolute coördinaat, relatieve coördineren en een muis te coördineren endpoints om verschillende acties met de AutoCAD instrumenten te creëren.