Hoe te berekenen megabyte per seconde

Hoe te berekenen megabyte per seconde


Berekening van het aantal megabytes u in staat per seconde te downloaden zijn in tegenstelling tot de meer standaard definitie, die is het aantal megabits per seconde die je kunt downloaden, is een fundamenteel wiskundig probleem dat men niet echt te doen. De reden hiervoor is een terugkeer naar de begindagen van computers wanneer het downloaden werden gemeten in bits in plaats van bytes - er zijn 8 bits in een byte. De wiskunde geplakt met ons zelfs in een tijdperk waarin nummers worden gemeten in gigabytes of zelfs terabytes, laat staan ​​in een enkele bits.

instructies

1 Ontdek het aantal megabits per minuut waarmee het bestand wordt gedownload.

2 Verdeel dat aantal door 8. Bijvoorbeeld, als je 800 megabits per minuut werden downloaden, dat vervolgens delen door 8.

3 Verdeel het nummer uit stap 2 door 60. Dit is hoeveel megabytes per seconde je aan het downloaden.

Hints

  • U kunt vaak overslaan een aantal stappen omdat veel websites zal u vertellen hoeveel megabits je aan het downloaden per seconde. In dit geval, gewoon delen door 8 om uit te vinden hoeveel megabytes per seconde je aan het downloaden.
  • Als de snelheid is bedacht in kilobits per seconde in plaats van megabits per seconde, dwz u downloadt op 100kbps, simpelweg dat getal door 1000 (er zijn 1000 kilobit in een megabit) en vervolgens dat getal met 8 om uit te vinden uw megabytes per tweede snelheid.
  • Zorg ervoor dat u werkt met megabits of kilobits per seconde als je de wiskunde en niet megabytes of kilobytes per seconde als dit uw nummers kunnen werpen. Zorg er ook voor om op te merken dat kilobits en megabits worden gemeten in veelvouden van 1000, terwijl kilobytes en megabytes worden gemeten in veelvouden van 1024, wat betekent dat er 1000 kilobit in een megabit, maar er zijn 1024 kilobytes in een megabyte. Dit kan een beetje verwarrend om recht te houden dus zeker niet de twee in de war raken.