Hoe maak je een thema enkel voor de homepage in Drupal

Hoe maak je een thema enkel voor de homepage in Drupal


Gebruikers kunnen een thema te creëren alleen voor de homepage in Drupal. Met deze populaire open-source programma, kunt u een lay-out voor de eerste webpagina die is heel anders dan de rest van uw website pagina's te ontwerpen. Definiëren van een sjabloon daartoe gunstig voor een pagina met zware graphics, een bestemmingspagina die bestaat uit een flitsscherm of een pagina met andere gespecialiseerde technische vereisten zijn. Werken dit soort dingen in een generiek Drupal template is onpraktisch, dat is de reden waarom Drupal is flexibel genoeg om specifieke homepage thema's, waaronder voorbeelden voor een ontwerper om te werken vanuit later te maken.

instructies

1 Gebruik de Front Page module om een ​​thema te creëren alleen voor de homepage in Drupal, waarin de belangrijkste thema zal overschrijven. Volg de aanwijzingen op elk scherm. Klik op "Advanced Front Page Settings" om voor een gevarieerde voorpagina's, die kunnen worden toegewezen op basis van elke gebruiker aan te wijzen. Overweeg PHP snippets binnen de voorpagina, met behulp van deze methode.

2 Probeer het instellen van een aangepaste voorpagina van de "Site Information" pagina. Maak een nieuw knooppunt. Voer het pad naar het nieuwe knooppunt in de "Standaard voorpagina" instelling te herkennen. Corrigeer de dubbele voorpagina, door het blokkeren van de extra URL met robots of door het installeren van de Global Redirect Module. Dit zal redirect de voorpagina knooppunt waar de echte voorpagina is gevestigd.

3 Overweeg het gebruik van de gespecialiseerde tool om een ​​thema te creëren alleen voor de homepage in Drupal. Maak een thema directory bestand met de naam "page-front.tpl.php." Plaats de code voor de voorpagina thema in deze locatie. De voorpagina, vanaf dat moment, zal bestaan ​​uit van welke codes in dit bestand worden geplaatst.

4 Controleer en herschrijven HTML-code voor relatieve paden naar afbeeldingen (of swf), omdat ze anders niet kunnen activeren. Terwijl het hebben van die beelden in het thema directory is gewoonlijk prima, moet u de originele link paden in veel gevallen te veranderen, zodat ze in beeld kunnen komen.

5 Vergelijk uw website voorpagina met die op de thema's normale page.tpl.php. Kopiëren naar het nieuwe bestand, zoals veel van de labels als logisch nodig in alle geschikte locaties. Overwegen om $ inhoud codes in het centrum. Probeer eens sidebars op een plek waar je ze later kunt vinden, zoals u experimenteren. Voer de $ footer code in de voettekst zone. Geef je mening over alles wat werd gekopieerd en aan te vullen voor zover van toepassing, omdat de meeste van wat er kan later nuttig zijn.

Hints

  • Overweeg het gebruik van de panelen of Node Style modules, voor geavanceerde besturing van de homepage.
  • Bezoek en bestudeer de Drupal tutorials om te leren hoe je een home page in de plaats van de "Welkom" en "Rivier van het nieuws" pagina's te zetten.
  • Onder bepaalde versies van Drupal, kan de nieuwe sjablonen niet worden gebruikt of onmiddellijk herkend. Om dit te corrigeren, gebruikt u de pagina admin-thema's om de thema's cache vernieuwen.