Hoe maak je een Windows PE opstartdiskette

Hoe maak je een Windows PE opstartdiskette


Windows PE is een pre-installatie voor Windows Vista; het vervangt MS-DOS. Microsoft gebruikt veel van onderdelen van Windows Vista naar Windows PE te creëren. Als je niet kunt krijgen Vista op te starten, met behulp van de Windows PE boot disc u de tools te geven om het probleem op te lossen. Windows PE is te bedienen vanuit de Random Access Memory (RAM), waarmee u de cd met de software of drivers te gebruiken.

instructies

1 Klik op "Start", de muisaanwijzer op 'Alle programma's'. Selecteer de Windows Automated Installation Kit (AIK). Klik op de "Windows PE Command Tool" prompt.

2 Typ het commando "copype.cmd" in de opdrachtprompt. Neem de twee argumenten nodig: copype.cmd <architectuur> <bestemming>. Vervang het woord "architectuur" met de processor, bijvoorbeeld: amd64, X86 of ia64. Bestemming is waar je bestanden kopieert. Uw command line zou er ongeveer zo uitzien: "copype.cmd amd64 c: \ winpe_amd64."

3 Maak een .iso bestand met de Oscdimg tool. Bij de opdrachtprompt typen: "Oscdimg -n -bc: \ winpe

amd64 \ etfsboot.com c: \ winpe amd64 \ ISO c:. \ Winpe amd64.iso" Als je een IA-64 architectuur, gebruiken Efisys.bin in plaats van Etfsboot.com. Dit zal de "winpe amd64", "winpe amd64 \ ISO creëren" en de winpe amd64 \ mount "bestanden. Vergeet niet om "amd64" vervangen door uw processor.

4 Brand de "winpe_ amd64.iso" image naar de CD-R, DVD-R of USB-stick met behulp van uw favoriete ISO-image branden van software (zie bronnen).

Hints

  • Verschillende opties zijn beschikbaar bij het maken van de Windows PE-boot disk, met inbegrip van handige tools, scripts en andere toepassingen (zie referenties).