Hoe te File Aandelen Met Netstat Diagnose

Netwerkshares stelt gebruikers in staat om gegevens tussen de computer in het netwerk te verplaatsen via zowel bedrade en draadloze verbindingen. In plaats van te ruilen informatie tussen computers met een externe harde schijf of USB-jump-station, kunt u eenvoudig kopiëren van de gedeelde informatie van de gedeelde map. Als je problemen hebt met de toegang van een op afstand gedeelde map op uw netwerk hebt, kunt u Windows's Netstat tool gebruiken om te bepalen of het netwerk aandeel omlaag of op zoek naar een verbinding.

instructies

1 Klik op de knop "Start" in de taakbalk. Typ "cmd" in het menu Start zoekvak en klik op het icoon "cmd" wanneer deze verschijnt in het startmenu. De Command Prompt venster wordt geopend.

2 Typ "netstat -n" bij de opdrachtprompt, en dan druk op de "Enter" toets op uw toetsenbord om het hulpprogramma Netstat initiëren en het genereren van een lijst met verbindingen van uw computer. Als alternatief kunt u "netstat" zonder de "-n" typen om een ​​netwerk te delen te vinden de naam van die computer, in plaats van door het delen van bestanden poortnummer.

3 Zoek ofwel de "139" poort of de naam van de hosting-computer onder het "Foreign Address" rubriek in het venster Opdrachtprompt. De status van uw aandeel zal worden weergegeven onder de kolom aangrenzende "State". Als uw bestand aandeel wordt bestempeld als "TIME_WAIT" of "CLOSE_WAIT," dan zul je nodig hebt om uw netwerk te delen te vernieuwen.