Hoe te verwijderen metagegevens uit een Word-document

Hoe te verwijderen metagegevens uit een Word-document


Wanneer u een Word-document opslaat, kan metagegevens van het bestand ook worden opgeslagen. Metadata bevat informatie over een document dat u misschien niet weet is er. U kunt uw bestand instellingen wijzigen zodat uw gebruikersnaam en andere persoonlijke gegevens niet worden opgeslagen met het bestand. Volgens Microsoft: "Sommige metagegevens zijn gemakkelijk toegankelijk via de gebruikersinterface van Word. Andere metagegevens zijn alleen toegankelijk via buitengewone middelen, zoals door een document te openen in een low-level-editor binair bestand."

instructies

1 Open het document dat de metagegevens bevat.

2 Selecteer "File" en "Eigenschappen" op de werkbalk. Kies het tabblad "Samenvatting" in de "Eigenschappen" dialoogvenster. wissen vervolgens alle inhoud van elk tekstvak en druk op "OK."

3 Selecteer "Extra" en "Opties" in de werkbalk.

4 Kies het tabblad "User Information" op het "Opties" dialoogvenster. wissen vervolgens elk veld dat uw persoonlijke gegevens bevat.

5 Selecteer het tabblad 'Beveiliging' en vink "Verwijder persoonlijke informatie uit het bestand eigenschappen op te slaan."

6 Selecteer het tabblad "Save" en verwijder het vinkje "Snel opslaan." Klik vervolgens op "OK."

7 Klik op "File" en "Save" in de werkbalk om opnieuw opslaan het Word-document.

Hints

  • Volgens Microsoft "Metagegevens worden gecreĆ«erd op verschillende manieren Word documenten. Daardoor is er geen enkele methode om al deze gegevens uit documenten verwijderen."