Nadelen van 3D-printers

Nadelen van 3D-printers


Een 3D-printer, met behulp van een additief proces, produceert een aantal cross-sectionele plakjes via een 3D computerbestand. De afzonderlijke segmenten worden dan gelaagd bovenop elkaar om een ​​3D-object te produceren. 3D-printers kunnen modellen die product prototypes lijken in uiterlijk en functie te maken, maar ze komen ook nadelen.

grootte Beperkingen

3D-printers maken vaak gebruik van vloeibare polymeren, of een poeder bestaat uit hars of gips object lagen op te bouwen. Deze materialen maken 3D-printers in staat tot grote objecten te produceren door een gebrek aan materiaal sterkte. Groot formaat objecten vaak onpraktisch zijn vanwege de langere tijd die nodig is voor een 3D printer delen produceren.

onvolkomenheden

3D-printer gegenereerd object delen vaak beschikken over een ruw en geribde afwerking. Deze verschijning komt door plastic kralen of groot formaat poederdeeltjes die gestapeld bovenop elkaar, waardoor het eindproduct een onafgewerkte look.

Kosten

3D-printers worden beschouwd als een dure investering. Instapmodel 3D-printers gemiddeld ongeveer $ 5000 en kan gaan zo hoog als $ 50.000 voor high-end modellen, niet met inbegrip van de kosten van de accessoires en harsen of andere operationele materialen.