GIMP Emote Animation Tutorial

Geanimeerde emotes, of emoticons, in GIMP is leuk en relatief eenvoudig. De techniek is gebaseerd op het vermogen van GIMP om lagen in een tekening als individuele cels opslaan in een geanimeerde GIF-bestand. Het beste van alles, GIMP heeft een ingebouwde speler waarmee u een voorbeeld van uw animatie voordat je het op te slaan, en de lagen zijbalk maakt het gemakkelijk om je voortgang bij te houden.

instructies

1 Open GIMP en het creëren van een nieuw beeld dat is de grootte die u wilt voor uw emote. Een typische grootte is 40 pixels bij 40 pixels. Stel de beeldresolutie tot 72 dpi.

2 Zet de voorgrond op de kleur die u wilt voor uw emote gezicht. Selecteer het gereedschap Potlood van de Toolbox; zet de borstel om Circle (19) en de schaal om 1.28. Klik vervolgens in het midden van de afbeelding venster naar de vorm van het gezicht te creëren. Teken in gelaatstrekken met het gereedschap Potlood.

3 Drop-down menu "Layer" en selecteer "Laag dupliceren." Maak kleine veranderingen in deze laag, hetzij via een van de select-instrumenten en het verplaatsen van een aantal van de gelaatstrekken, of door het wissen van een deel van de functies en hen te hertekenen.

4 Maak nog een dubbele laag en verdere herzieningen van het gezicht. Blijven creëren en dubbele lagen te wijzigen totdat u alle bewegingen die je wilt in uw geanimeerde emotie hebt getekend.

5 Controleer uw animatie door te laten vallen naar beneden in het menu Filters, "Animation" te selecteren en vervolgens te kiezen voor "Playback." Een speler wordt weergegeven en loopt de lagen van uw imago als cels in een animatie.

6 Sla uw emote als een geanimeerde GIF door het laten vallen naar beneden in het menu Bewerken en selecteer "Opslaan als." Drop-down menu "Select File Type" en selecteer "GIF-afbeelding" en klik op de knop "Opslaan". In het dialoogvenster Bestand exporteren selectievakje "Save as Animation" en klik op "Export." In de Opslaan als GIF dialoogvenster controleren of u wilt dat de animatie een lus in en klik op 'Opslaan'.

Hints

  • U kunt al uw cels in de juiste volgorde in de Lagen sidebar te zien; te bewerken of kopiëren een bepaalde laag, klikt het gewoon in de zijbalk en klik op de meest linkse vakje ernaast.
  • Als uw cels zijn buiten de orde, kunt u ze herschikken in de zijbalk Lagen door erop te klikken en vervolgens te klikken op de pijlen omhoog of omlaag op de bodem van het frame lijst.
  • zoals zwevende selectie lagen - - Als u lagen hebt gemaakt, terwijl het aanpassen van uw cels, zorg ervoor dat ze worden samengevoegd tot in de cel laag voor het exporteren van uw GIF. Othewise, zal GIMP behandelen elke laag als zijn eigen cel.