Hoe om te upgraden naar Windows 2000 van Windows ME

Hoe om te upgraden naar Windows 2000 van Windows ME


Microsoft beëindigd steun voor de Windows Millennium-besturingssysteem in juli 2006. Als u nog steeds met Windows Millennium, mist u op een aantal jaar ter waarde van security fixes en updates. Als dit een probleem voor u, kunt u overwegen een upgrade naar Windows 2000. Windows 2000 wordt ondersteund door Microsoft tot juli 2010 is compatibel met meer recente software en draait goed op oudere computers. Upgrade uw Windows Millennium computer naar Windows 2000 om de toegang tot deze functies te krijgen zonder dat de gegevens die zijn opgeslagen op uw computer te verliezen.

instructies

1 Plaats de cd van Windows 2000 op uw computer na de Windows Millennium desktop volledig geladen. Als het installatieprogramma niet automatisch wordt gestart, dubbelklikt u op het pictogram "My Computer", dubbelklik dan op uw cd- of dvd-station icoon. Een bericht wordt weergegeven waarin wordt uitgelegd dat de CD bevat een nieuwere versie van Windows dan de ene op de computer is geïnstalleerd.

2 Klik op "Ja" om het uitvoeren van een upgrade.The Windows 2000 installatiewizard zal verschijnen.

3 Selecteer het keuzerondje "Upgrade naar Windows 2000 (aanbevolen)" en klik op 'Volgende'.

4 Lees de licentieovereenkomst voor Windows 2000 aandachtig door. Als u akkoord met de voorwaarden voor het gebruik van het besturingssysteem, selecteer "Ik ga akkoord met deze overeenkomst" en klik op 'Volgende'.

5 Klik op de link "Klik hier" om een ​​webbrowser te openen en te lezen informatie op de website van Microsoft over de compatibiliteit met Windows 2000. Wanneer u klaar bent met het lezen van de informatie klikt u op 'Volgende'.

6 Selecteer "Nee, ik heb geen upgrade packs 'en klik op' Volgende '. U zal worden genomen om een ​​scherm dat vraagt ​​of u wilt Windows op uw harde schijf te upgraden naar het NTFS-bestandssysteem. Het NTFS-bestandssysteem wordt algemeen beschouwd als betrouwbaarder dan het FAT32-systeem dat wordt gebruikt door Windows Millennium. Echter, je moet niet de conversie uit te voeren, tenzij alle gegevens op uw harde schijf een back-up. In plaats van het omzetten tijdens de upgrade, kunt u om na te denken over de vraag of u wilt uw harde schijf naar NTFS te zetten na de Windows 2000-upgrade is voltooid. Klik op "Next" na het maken van uw beslissing.

7 Bekijk de lijst van mogelijke compatibiliteitsproblemen dat de Windows 2000 Setup-programma heeft gedetecteerd op uw computer. Als de compatibiliteitsproblemen zijn software gerelateerde, kunt u waarschijnlijk download gratis bijgewerkte versies van alle onverenigbare programma's om hen te werken met Windows 2000. HARDWARECONFLICTEN kan verder onderzoek nodig voordat u kunt doorgaan. Klik op "Next" als u klaar bent.

8 Ga door te klikken op "Next" totdat u het scherm met de titel bereiken "Bestanden kopiëren." De Windows 2000 Setup-programma worden de bestanden die nodig zijn om Windows 2000 op uw computer te installeren kopiëren. Hierna zal de computer opnieuw opstarten en het volledige installatie programma wordt geladen. Wanneer dit proces is voltooid, zal de computer een laatste keer opnieuw op te starten en brengen u naar de Windows 2000-desktop. De computer is nu klaar voor gebruik.

Hints

  • Als is het noodzakelijk dat u in staat om verdere toegang tot al uw programma's na een upgrade naar Windows 2000 zijn, controleren om ervoor te zorgen dat deze programma's compatibel zijn voor het uitvoeren van de upgrade zijn. Enkele zeer oude programma's kunnen niet worden uitgevoerd in Windows 2000.