Hoe te verwijderen van een PCI-modem

Hoe te verwijderen van een PCI-modem


Modems zijn apparaten waarmee computers communiceren met elkaar via de bestaande datalijnen zoals koper telefoonlijnen en kabel lijnen. Veel desktop-pc's worden geleverd geïnstalleerd met interne PCI-modems. Internet-diensten bieden vaak de gebruikers met externe modems die zijn aangesloten op een Ethernet-kaart, wat betekent dat de interne modems misschien niet nodig. Installeren oude PCI-modems kan ruimte in een computer voor de nieuwe PCI-uitbreidingskaarten te maken.

instructies

1 Schakel de computer uit en haal alle kabels.

2 Haal de schroeven aan de rechterkant van de achterkant van de behuizing van de computer. Het zijpaneel van de zaak zal loskomen. Schuif deze weg van de computer, en zet het opzij.

3 Zoek de PCI-modem. PCI-kaarten zijn meestal gelegen langs de achterkant van de behuizing in de buurt van de vloer. Kijk naar de achterkant van de zaak naar de modem te identificeren; het moet ten minste een poort die een telefoonlijn of Ethernet-sized stekker kan accepteren.

4 Verwijder de bevestigingsschroef die de modem op zijn plaats (indien aanwezig).

5 Pak de modem stevig aan beide uiteinden vast en trek het recht uit het PCI slot. Verhoog trekkracht geleidelijk tot de modem komt vrij.

Hints

  • De meeste desktop computers hebben een aantal PCI-kaartsleuven.
  • Een computer kan meer dan één PCI-modem geïnstalleerd op hetzelfde moment hebben.
  • Externe modems zijn grotendeels interne modems vervangen in de moderne netwerken.