Peer-to-peer netwerk Ad Hoc

Een peer-to-peer ad-hoc-netwerk wordt gebruikt in draadloze communicatie. Het Instituut van Electronic and Electrical Engineers (IEEE) bepaalde de term "ad hoc" in een document detaillering standaarden voor draadloze netwerken.

Functie

De IEEE definieert twee staten voor communicatie via draadloze netwerken: Infrastructure-modus maakt de communicatie via een router, terwijl de ad hoc-modus maakt het mogelijk apparaten om rechtstreeks te communiceren met behulp van de Peer-to-peer (P2P) netwerkarchitectuur. Deze normen hebben betrekking op computers communiceren draadloos, geen mobiele telefoons.

Kenmerken

Een draadloos apparaat, zoals een laptop, een netwerkkaart (NIC). In de ad-hoc-modus, deze kaart voortdurend kondigt haar aanwezigheid. Een ander apparaat komen in bereik detecteert dit signaal en logt de aanwezigheid van het andere apparaat. Door deze werkwijze wordt een netwerk opgericht tussen alle draadloze apparaten binnen het bereik. De gebruiker kan kiezen om te verwijzen naar de lijst met nabijgelegen apparaten en kiezen voor verbinding met één of meer.

veiligheid

De toegang tot een laptop vanaf een apparaat in de buurt is een gevaar voor de veiligheid. Ter bestrijding van dat, IEEE normen omvatten twee encryptie systemen - Wired Equivalent Privacy (WEP) en Wi-Fi Protected Access (WPA, WPA2) - om draadloze computernetwerken te beveiligen.