Hoe te CDG Disks op Laptops Play

Hoe te CDG Disks op Laptops Play


Compact Disk plus Graphics (CDG) bestanden bevatten een lage-resolutie afbeeldingen, samen met een audiotrack. CDG-bestanden zijn de favoriete formaat voor karaoke-programma's waar mensen meezingen een muzieknummer tijdens het bekijken van songteksten op een scherm.

Als je een laptop computer met Windows Media Player of andere populaire media viewer geïnstalleerd, kunt u beluisteren en bekijken karaoke CDG bestanden. Om de bestanden op uw Windows-laptop te spelen, echter, moet u eerst om een ​​gratis codec te installeren om ondersteuning toe te voegen voor de bestanden.

instructies

1 Ga naar de Karaoke voor DirectX website en download de "Karaoke voor DirectX" codec voor Windows (zie bronnen). Sla het bestand op uw laptop.

2 Open "Computer" of "Mijn Computer" en blader naar de "Karaoke voor DirectX" setup-bestand. Dubbelklik op het bestand en volg de instructies op het scherm om de codec te installeren op uw laptop. Herstart je laptop als u wordt gevraagd om dit te doen.

3 Blader naar de map op uw laptop die de karaoke ".CDG" bestand dat u wilt afspelen in Windows Media Player of uw standaard media-applicatie bevat.

4 Klik met de rechtermuisknop op het bestand karaoke CDG. Ga naar de "Open Met" optie en klik vervolgens op de "Windows Media Player" optie (of uw standaard mediaspeler als u een andere toepassing te gebruiken). Als alternatief, plaats een CD met CDG-bestanden in het optische station op uw laptop, en open vervolgens de schijf in "Computer" of "Mijn Computer '.

5 Wacht tot je standaard mediaspeler applicatie te openen en te beginnen met het spelen van de CDG karaoke bestand. Zodra het bestand begint te spelen, moet je in staat om de muziektrack horen en zien de songteksten op het beeldscherm.