Wat is een Linksys WEP-code?

Linksys is een fabrikant van computer netwerken hardware, waaronder draadloze routers. Consumenten kunnen een draadloze router te gebruiken om apparaten zoals computers of video game consoles aan te sluiten op een lokaal netwerk. Wired Equivalent Privacy biedt zekerheid aan het netwerk.

Functie

De persoon die stelt het draadloze netwerk kan vestigde een Wired Equivalent Privacy-toets. Deze toets is vergelijkbaar met een wachtwoord en, zonder dat, anderen kunnen geen verbinding maken met het netwerk. De bedoeling van dit protocol was die de veiligheid van draadloze netwerken, vergelijkbaar met de beveiliging van een bekabeld computernetwerk.

voordelen

Netwerkbeheerders kunnen de WEP-sleutel met geautoriseerde gebruikers te delen om hen te verbinden met het netwerk om middelen te delen, zoals het internet. Dit voorkomt dat de vertraging van verbindingssnelheid die kunnen optreden bij veel gebruikers op dezelfde internetverbinding. Daarnaast kunnen beheerders het gebruik van internet om te voorkomen dat het bereiken van eventuele limieten van de internet service te controleren.

overwegingen

Een specifieke zwakke WEP sleutels treedt op omdat de gebruikers vertrouwen op dezelfde WEP sleutels verbinding met het netwerk zonder vaak wisselende de sleutel. Dit maakt het voor aanvallers verschillende technieken gebruiken om verbinding met het netwerk.

alternatieven

Netwerk eigenaars of beheerders kunnen andere beveiligingsprotocol, Wi-Fi Protected Access in dienst, om voorkomen dat onbevoegde gebruikers verbinding maken met het netwerk. WPA biedt meer beveiliging dan WEP en niet rechtstreeks op de master toetsen. In plaats daarvan creƫert WPA tijdelijke sleutels voor de gebruikers.