Hoe maak je een WordPro document te converteren naar een Word-document

Hoe maak je een WordPro document te converteren naar een Word-document


Als u Lotus Word Pro (LWP) bestanden, maar hebben niet Lotus Word Pro op uw computer, moet u de bestanden naar Microsoft Word (DOC) formaat om te zetten, om ze te lezen. Helaas, LWP is een minder gemeenschappelijk formaat dan DOC, en populaire gratis online bestand converters niet ondersteunen. Gelukkig kunt u freeware, Go-OO, die Lotus Word Pro-bestanden kan openen downloaden. Zodra je dit hebt gedaan, kunt u de bestanden op te slaan in een nieuw formaat, zoals Microsoft Word.

instructies

1 Download en installeer Go-OO. Versies van het programma zijn beschikbaar voor Windows, Mac en Linux besturingssystemen.

2 Open het Word Pro-bestand in Go-OO (Open Office) Writer. (Als u wilt testen van het programma, probeer het monster bestand van Go-OO Discover pagina.)

3 Ga naar "File-> Save As." Onder "Opslaan als type", kies "Microsoft Word (.doc)." Er zijn drie beschikbare Word-indelingen 6.0, 95 en 97/2000 / XP, dus zorg ervoor dat u kiest voor de een die werkt met uw Word-programma.

4 Klik op 'Opslaan' om de Word Pro-bestand als een Microsoft Word-document opslaat.

5 Open de geconverteerde Word-bestand in Microsoft Word (of een ander programma dat Word-documenten kan openen), en controleer de opmaak tegen het originele document. Breng de benodigde wijzigingen, sla het bestand op.

Hints

  • Go-OO is een gewijzigde versie van Open Office, een gratis tekstverwerkingsprogramma. Als u al Open Office geïnstalleerd op uw computer, moet u het verwijderen voor het installeren van Go-OO, of het zal niet goed te installeren.
  • U kunt Go-OO ook gebruik maken van spreadsheets, presentaties, etiketten, webpagina's en andere bestandstypen, evenals geopende documenten in Microsoft Word, Word Perfect, PDF en vele andere formaten te creëren.