Hoe maak je een tabblad Kopiëren op een Spreadsheet

Spreadsheetprogramma's zijn een gemakkelijke manier om bij te houden en belangrijke gegevens te wijzigen. Veel uitgebreide versies van de spreadsheet-software kunnen gebruikers een groot aantal tabbladen in spreadsheet werkboeken creëren. Deze tabbladen kunnen worden gevuld met gegevens en grafieken die onafhankelijk van de andere tabbladen in de werkmap zijn. Door het volgen van een paar eenvoudige stappen, kunt u gemakkelijk de tabbladen in een spreadsheet te kopiëren.

instructies

Microsoft Excel

1 Hoe maak je een tabblad Kopiëren op een Spreadsheet

Open de spreadsheet dat het tabblad dat u wilt kopiëren. In dit voorbeeld wordt een werkblad gecreëerd in Microsoft Excel gebruikt.

2 Hoe maak je een tabblad Kopiëren op een Spreadsheet


Klik met de rechtermuisknop eenmaal op het tabblad dat u wilt kopiëren en selecteer de optie "Verplaatsen of Kopiëren". Deze actie zal een pop-up box waarmee u om te kiezen waar u wilt het tabblad gekopieerde plaatsen te genereren.

3 Hoe maak je een tabblad Kopiëren op een Spreadsheet


Plaats een vinkje in het "Create a copy" doos door eenmaal erin klikken.

4 Hoe maak je een tabblad Kopiëren op een Spreadsheet


Gebruik de "Boeken" drop down menu om de werkmap te selecteren waarnaar u wilt het tabblad te kopiëren. De standaard lijst zal de huidige spreadsheet, maar u kunt kiezen uit andere open spreadsheets.

5 Hoe maak je een tabblad Kopiëren op een Spreadsheet


Kies een optie uit de sectie "Voordat blad" aan te wijzen waar in de werkmap die u wilt het tabblad gekopieerd invoegen. In dit voorbeeld wordt de gekopieerde tab aan het einde van de huidige werkmap geplaatst. Klik één keer op de knop "OK".

6 Hoe maak je een tabblad Kopiëren op een Spreadsheet


Bekijk de gekopieerde tabblad, die zal verschijnen in het gebied zijn aangewezen in stap 4 en 5. Houd er rekening mee dat de gekopieerde tabblad hetzelfde als het origineel wordt genoemd met een aantal "2" tussen haakjes. Om de gekopieerde tabblad of een ander, dubbelklik op het tabblad hernoemen en typ over de gemarkeerde tekst.

Apple iWork Numbers

7 Open de iWork Numbers-spreadsheet dat het blad dat u wilt kopiëren.

8 Klik eenmaal op het blad dat u wilt kopiëren van de sectie "Sheets" aan de linkerkant van het scherm.

9 Klik eenmaal op "Edit" en selecteer de optie "Copy".

10 Klik eenmaal op het vel dat de locatie waar u wilt dat de gekopieerde vel worden geplaatst voorafgaat.

11 Klik eenmaal op "Edit" en selecteer de optie "Plakken". Aantallen zullen de gekopieerde spreadsheet met een individuele standaardnaam te bieden. U kunt de naam van het blad te wijzigen door te dubbelklikken op het blad in de sectie "Sheets" en het typen op de gemarkeerde tekst.