Hoe de processortijd Percentage verbeteren

Hoe de processortijd Percentage verbeteren


Alle moderne processoren en besturingssystemen ondersteunen een vorm van multithreading, waardoor de middelen uit een enkel proces in meerdere threads CPU te verblijven. Wanneer een proces wordt uitgevoerd op uw computer, moet de CPU voortdurend te controleren op het proces voor bijgewerkte instructies. Elke keer dat de CPU maakt een terugkeer naar een proces, een cyclus voltooit. Een grote hoeveelheid CPU draden kan leiden tot langere CPU cyclustijden, die de tijd dat de processor beschikbaar voor andere threads afneemt. Verbetering van de beschikbare processor tijd wordt bereikt door simpelweg het aantal lopende processen afneemt.

instructies

Het configureren en Inzicht in de Task Manager

1 Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en klik op "Start Task Manager." Als alternatief kunt u op en houd de "Ctrl", "Alt" en "Delete" toetsen achtereenvolgens naar de Task Manager te starten.

2 Klik op het tabblad "Processen" en klik vervolgens op de "Toon Processen van alle gebruikers" knop aan de onderkant. Dit vult het tabblad "Processen" met een lijst van alle lopende applicaties op uw computer. Het tabblad processen heeft een verscheidenheid aan kolommen die u gebruikt kan worden om de processen te sorteren. Bovendien, deze kolommen geven informatie specifiek voor elke lopende taak. Het begrijpen van deze informatie is van cruciaal belang om effectieve taakbeheer.

3 Klik op "View" en vervolgens op "Kolommen selecteren." Dit opent een "Select Process pagina Columns" dialoogvenster. Elke optie heeft een doos ernaast. Klik op het vakje om die kolom toe te voegen aan het tabblad processen. Verwijder het vinkje uit de vakjes naast "Memory-verwisselbaar" en "Memory-Non-verwisselbaar." Deze kolommen opgeven informatie met betrekking tot het virtuele geheugen toewijzing en hebben informatie die essentieel is bij het verbeteren van de processor tijd niet leveren.

4 Klik in het selectievakje naast de "Threads", "Base prioriteit" en "Time" opties en klik op de "CPU OK". Dit voegt drie nieuwe kolommen aan het tabblad "Processen". De kolom "Threads" geeft aan hoeveel individuele draden van de middelen van het proces wordt gebruikt. De kolom "Base Priority" geeft u de prioriteit van het proces. De kolom "CPU Time 'laat zien hoeveel tijd uw proces heeft doorgebracht uitvoeren van instructies in de CPU versus hoeven wachten voor worker thread middelen.

5 Kijk naar het tabblad "Naam afbeelding". Dit geeft de naam van het uitvoerbare die verantwoordelijk is voor het proces. Het is belangrijk om te weten dat sommige van deze executables nooit mag worden gesloten en u kan nodig zijn om te onderzoeken wat sommige van hen zijn.

Taak beheer

6 Klik op de kolom "CPU". Dit sorteert de processen CPU-gebruik. Kijk naar het eerste proces in de kolom "Naam afbeelding". Dit proces heet de "System Idle Process." Dit is het enige element in de Task Manager, dat is technisch niet een proces. Dit getal bepaalt de hoeveelheid tijd die uw processor niet actief is. Hogere cijfers betekenen dat u een snellere processor tijd percentage. Terwijl het maximale aantal voor de CPU kolom is "100", een goed geoptimaliseerde systeem zal meestal weer te geven "90" tot "99" Verhoog dit getal door het beëindigen van processen die je niet nodig hebt en het beheer van de prioriteiten proces.

7 Kijk naar de rest van de onder de kolom "Naam afbeelding" processen en kijk dan naar de overeenkomstige "CPU" nummer. De genoteerd aan de bovenkant processen zijn degenen die het nemen van de meest hoeveelheid procestijd. Kijk naar de kolom 'Threads'. Wanneer u een taak te sluiten, het bevrijdt de draad middelen die momenteel wordt gebruikt voor dat proces.

8 Rechtsklik op een proces dat je niet wilt uitvoeren en klik op "Proces beëindigen Boom." Klik op de "Proces beëindigen Tree" knop op het bevestigingsvenster. Dit beëindigt de taak.

9 Rechtsklik op een proces dat je draaiende moeten hebben, maar je bent niet momenteel aan en klik op "Set Priority." Klik op "lager dan normaal" uit het snelmenu. Dit verlaagt de processor "Base Priority" en bevrijdt de beschikbare processortijd percentage zonder beëindiging van de taak. Het verlagen van de basis prioriteit is handig voor toepassingen die actief zijn op de achtergrond.

10 Rechtsklik op een proces dat een prestatieverbetering nodig heeft en klik op 'Set prioriteit. " Klik op "Above Normal" uit het snelmenu. Dit verhoogt de processor "Base prioriteit" en de tijd van de vorige proces zal nu worden toegepast bij deze taak. Het verhogen van de basis prioriteit is handig voor toepassingen die actief zijn op de voorgrond.