Tools om Log4 Files Parse

Als u vindt dat u Log4 bestanden op uw server of computer, kan het nodig zijn om de bestanden te ontleden om ze goed te lezen. Log4 bestanden kunnen worden gegenereerd op een aantal manieren, zoals via Oracle databases met de PL / SQL log generator. Er zijn verschillende tools beschikbaar om Log4 bestanden ontleden, en je mag niet in staat zijn om elke toepassing te gebruiken met uw eigen. Dit komt omdat de Log4 bestanden een aantal bronnen kan hebben en dat het bestandstype zelf kan niet worden aangepast.

Microsoft Log Parser 2.2

Dit is een Microsoft log parser dat meerdere bestandstypen waaronder de Log4 structuur kan ontleden. Log Parser is vooral handig als de Log4 bestanden die werden gegenereerd door Event Log, het register, het Windows-bestandssysteem of Active Directory.

Apache Chainsaw

Apache Chainsaw is een ander algemeen doel log viewer, speciaal ontworpen om Log4j bestanden te gebruiken. Kettingzaag, in tegenstelling tot MS Log Parser, is beschikbaar voor Windows, Unix en Mac OS X. Het maakt gebruik van een eenvoudige grafische user interface en scheidt de logbestanden in verschillende gekleurde thema's.

Splunk

Splunk is een cross-platform applicatie om ontleden logbestanden. Splunk groter in afmeting dan de andere log parsers, omdat het actief parsing op servers en eenmalige parsing. Dit is een handig hulpmiddel als je wilt nog steeds de toegang tot log4 (en andere log) hebben bestanden als ze worden gegenereerd en gecreƫerd.

Log 4 PL / SQL

Als u de logbestanden met behulp van deze tool gemaakt, dan kunt u ook gebruiken om de bestanden te openen en te interpreteren (en dus het verwijderen van de noodzaak van een parser). Als uw Log4 bestanden samen met een Oracle-database zijn opgeslagen, dan zul je waarschijnlijk dit type bestand en dus het kan nuttig zijn om deze tool eerst te proberen.