Wat is het verschil in Plain Text en HTML voor e-mail Format?

E-mail wordt vaak geleverd in verschillende coderingen. Platte tekst e-mails worden verzonden zonder speciale opmaak codes en worden gelezen op een manier die vergelijkbaar is met een tekstbestand op uw computer. HTML e-mails worden samengesteld met behulp van Hypertext Markup Language (HTML) en zijn meer als een webpagina die u in uw browser. Hoewel zowel HTML en platte tekst e-mails proberen om informatie over te brengen, ze hebben duidelijke verschillen die belangrijk zijn om te overwegen voor zowel de zender als de ontvanger zijn.

Grootte

E-mailberichten samengesteld met behulp van HTML kan aanzienlijk groter dan platte tekst e-mails, omdat ze een groot aantal opmaak codes, kleurcodes en andere stijl informatie die niet aanwezig is in platte tekst e-mails bevatten. Dit betekent dat de lage bandbreedte gebruikers een veel snellere respons bekijken van platte tekst e-mails te hebben. Zij hebben ook de neiging om beelden te hebben, waardoor ze nog groter maakt.

veiligheid

Platte tekst e-mails worden gewoon weergegeven en niet door de e-mailclient ge├»nterpreteerd. Ze zijn ook niet in staat om ingebedde afbeeldingen of middelen die als afbeeldingen van het internet worden geladen bevatten. HTML e-mails de mogelijkheid open van JavaScript-exploits, browsergeschiedenis diefstal, logging van persoonlijke informatie, zoals het IP-adres, de locatie en het tijdstip van de opening van het bericht en andere creatieve toepassingen van Web technologie├źn die niet kunnen worden gebruikt met behulp van platte tekst.

Inhoud

HTML e-mails hebben veel meer stilering opties en kan ingebedde films en afbeeldingen bevatten. Het is niet mogelijk om elke stijl op een platte tekst e-mail op te nemen.

deliverability

Het gebruik van HTML in een e-mail verhoogt zijn score in de populaire anti-spam toepassingen, zoals SpamAssassin. Verder wordt HTML-code vaak onderzocht door de e-mailserver voordat ze worden geleverd en kan worden aangemerkt als een risico door de beheerder van de server.