een harde schijf toevoegen aan een IBM Thinkpad

een harde schijf toevoegen aan een IBM Thinkpad


De Thinkpad is een laptop computer ontworpen door IBM Corporation. Als u op zoek bent naar extra opslagruimte, wil je naar een andere harde schijf te installeren op uw IBM Thinkpad laptop computer. De beste manier om de opslag aan uw Thinkpad toe te voegen is een externe USB harde schijf toe te voegen. Laptops hebben geen ruimte voor extra interne harde schijven bevatten, en externe schijven bieden vergelijkbare opslagcapaciteit en prestaties. Het toevoegen van een harde schijf naar uw IBM Thinkpad zal een USB-connector nodig en zal u ongeveer tien minuten in beslag nemen.

instructies

1 Sluit de voeding van uw externe harde schijf van het aanbod door de stekker van het ene uiteinde van het netsnoer in de muur, en de andere op uw harde schijf. Als uw externe harde schijf alleen een USB-aansluiting voor stroom nodig heeft, kunt u deze stap negeren en ga verder met stap 2. Raadpleeg de documentatie van uw externe harde schijf om te bepalen wat er nodig is voor uw drive.

2 Zet de computer aan en zorgen voor Windows te laden.

3 Plaats de driver cd die bij uw externe harde schijf kwam in de optische-schijfeenheid. Als u werkt met Windows XP of een nieuwer besturingssysteem, kunt u deze stap overslaan en ga naar stap 5.

4 Start het installatieprogramma op de installatie van de driver disk, dan is uw computer uitzet.

5 Sluit de USB-kabel aan op zowel uw computer en uw externe harde schijf.

6 Zet de computer aan, als dat nodig is, dubbelklikt u op "Deze computer" en bevestigen dat uw nieuwe harde schijf is geïnstalleerd.