Drive Imaging Software

Drive Imaging Software


Drive imaging software kunt u een kloon kopie van uw volledige harde schijf, inclusief alle geïnstalleerde software en data te produceren.

Achtergrond

De traditionele back-up software werkt door een back-up van uw belangrijke bestanden, zoals documenten, e-mails en foto's. Drive imaging software gaat een stap verder en stelt u in staat om individuele partities of uw volledige harde schijf, compleet met alle programma's, gegevens en instellingen te klonen.

Functie

Drive imaging software kunt meestal u het beeld van een schijf of partitie op externe media, zoals dvd's of externe harde schijven op te slaan.

Gebruik

U kunt het beeld van uw PC gebruiken om uw hele systeem te herstellen in geval van een probleem, het verlaten van de machine precies zoals het was toen de foto werd genomen.

Zakelijke IT-afdelingen ook vaak gebruikt schijf imaging software om nieuwe zakelijke pc's te configureren, zodat ze hebben allemaal dezelfde vereiste instellingen en software.

Waarschuwing

Als je dat doet herstelt een afbeelding van uw pc, er rekening mee dat het een momentopname van uw pc op het exacte punt van de image-bestand is gemaakt. Nieuwe bestanden en wijzigingen die zijn aangebracht sinds het beeld werd geproduceerd zullen verloren gaan als u de pc te herstellen.

Alternatief

Windows-pc's met Vista Business, Vista Ultimate of Windows 7 geleverd heb je niet nodig om van derden schijf imaging software te kopen, als ze leverden komen met een programma dat u toelaat om het imago van uw harde schijf. Dit hulpprogramma wordt standaard geïnstalleerd en de naam "Windows Complete PC Back-up."